Kvällsutflykt i slottsmiljö

Just när jag vaknat efter dagens sömn och satt med mitt kaffe och funderade på vad jag skulle hitta på under kvällen ringde en av mina vänner och föreslog en utflykt.

Nu blev det bråttom in i duschen och iväg till affären för att köpa bullar. Men när jag väl kom dit var han redan där och hade köpt bullarna. Jag som tyckte att jag varit så snabb…

Vi började med att åka till Hammarby kyrka i Upplands Väsby. Först tittade vi på G A Löwenströms grav, ni vet han som lät bygga ett sjukhus som kompensation för att hans brorsa hade mördat kungen. Innan dess hade han bytt namn eftersom han inte vill heta som sin beryktade bror*. Vi var också nere och tittade på en källa som ligger nära kyrkan.

Därefter åkte vi utefter vägar där den planerade pilgrimsleden Ingeborgsleden ska gå och kom så småningom fram till Rosersbergs slott. Där hittade vi en bänk som vi satte oss på med utsikt över sjön. Det var gott med varmt kaffe och bullar!

Rosersbergs slott

*Brodern hette Jacob Johan Anckarström och mördade Gustav III den 16:e mars 1792.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *