Den 19:e juni – en dagbok

Aftonbladet har en artikel om att Nordiska museet vill att alla svenska skriver om hur deras dag sett ut den dag prinsessan Viktoria och Daniel gifter sig. Anteckningarna ska sedan sparas i museets arkiv för att finnas tillgänglia för framtida forskning.

Min dag flyter ihop med natten och har ju egentligen börjat redan vid midnatt. Men klockan 07.20 stämplar jag ut från intensivvårdsavdelningen på Det Stora Sjukhuset söder om stan. Det har varit en lugn natt och jag kommer med andra ord iväg en stund innan arbetstidens slut och tullar därmed lite på min pott av flextid. Men eftersom jag har ett plus på kontot så är det inget problem.

Trots den lugna natten är jag fruktansvärt trött och har redan innan funderat på om jag ska sova en stund i vilrummet innan jag åker hem. Men jag bestämmer mig för att gå ner och byta om och ta bilen hemåt. Men jag känner att jag är för trött och stannar vid MacD i Älvsjö och går in och köper en kopp kaffe som jag sätter mig med i bilen. Jag tar upp boken jag läser, Diana Gabaldon´s Slända i bärnsten. Jag är i slutet av boken och det är väldigt spännande, även om jag vet att fortsättningen finns i ytterligare fyra böcker.

Det dröjer inte länge innan jag somnar och jag blir sittande ganska länge. Som tur är så kommer det inte så mycket folk en tidig lördagmorgon och jag kan sova i fred. Klockan är kring 10.00 innan jag kastar min kopp i papperskorgen och beger mig hemåt.

Väl hemma sätter jag mig och startar upp datorn vid köksbordet. Kollar lite på svtplay som bevakar inför Viktorias och Daniels bröllop. Men jag går ganska snart och lägger mig eftersom jag är väldigt trött. Sätter mobilens larm på strax före 15.30.

Kliver upp och upptäcker att SVT inte alls sänder från kyrkan via nätet. Men istället har aftonbladet.se en studiobevakning med kommentarer till SVT:s sändning och senare också en del egen bevakning utanför kyrkan, utefter kortegevägen och från balkongen på slottet. Sitter och tittar medan jag äter frukost och dricker kaffe. Det är ett vackert par och även om jag är republikan önskar jag dem all lycka.

Klockan 19.00 har jag bokat tvättstugan och beger mig dit strax innan för att fylla maskinerna. Upptäcker att en av maskinerna är trasig, något som är alltför vanligt, och inser att det kommer att ta dubbelt så lång tid att tvätta som jag tänkt. Medan jag väntar på att första maskinen ska bli klar passar jag på att besöka min son och klappa katterna en stund.

När jag laddat den sista maskinen går jag in till mig och slår på svtplay som sänder från middagen. Medan champagnen till förrätten serveras öppnar jag en flaska Les Remparts Des Ceps Dorés Côtes du Rhòne 2008. Det är en av mina favoriter, ett rosévin.

Efter att jag tvättat färdigt, hämtat in tvätten och städat tvättstugan går jag för att införskaffa min festmåltid på MacD. Det blir ett Woppermeal och en donuts med choklad att ha till kaffet efteråt.

Tittar sedan lite halvhjärtat på SVT:s sändning på nätet, är nyfiken på tårtan som sagts ska vara något alldeles extra. Jag blev inte besviken!

Medan brudparet och deras gäster mumsar tårta är det dags för mig att släcka ner och se till att få lite sömn. Det är en dag imorgon också.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *