Middag med en vän

På eftermiddagen skulle min vän röntgenläkaren och jag träffas för att äta middag. Vi skulle ses vid Rådmansgatans T-banestation för att därifrån gå till en närbelägen restaurang med namnet Hatam.

Efter att ha vadat fram genom stora vattenmassor på trottoaren på Sveavägen kom vi fram och slog oss ner. Eftersom det var måndag och klockan bara var strax efter 17.00 var det få gäster och vi fick extra bra sevice. Efter en titt i matsedeln bestämde vi oss för Zereshkpoli, en kyckligngryta som visade sig vara mycket god. Till maten delade vi på en halvkaraff rött.

Efter maten promenerade vi ner mot Centralen med tanken att hitta ett café utefter vägen att dricka en kopp kaffe på. Men det slutade med att vi satt på en bänk inne i Centralen och drack kaffe och åt kanelbulle inköpta på Pressbyrån.

Zereshkpolo

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Middag med en vän

  1. Jösses vad det där såg gott ut. Jag har aldrig ätit persisk mat, men det såg lite ut som indiskt. Smakar det indiskt också?

  2. Kraka skriver:

    Ja, det finns nog en hel del likheter. I alla fall tycker jag det som inte är expert på persiska smaker. Gott är det i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *