Måndagsfrukost

Efter fyra nattpass på det stora sjukhuset var det då äntligen dags att vaka av och se fram mot en ledig natt. Jag tog bussen ner till Masmo och eftersom vädret var fint promenerade jag sedan därifrån till nästa T-banestation. Det blev med andra ord ännu en promenad utefter vatten, i alla fall bitvis. Jag var till och med ner till Ångbåtsbryggan och tittade ut över vattnet. Kunde konstatera att båten till Björkö skulle lägga till där ett par timmar senare, men att jag behövde hem och sova och dessutom inte hade med mig det man behöver för en heldagsutflykt.

Efter att passerat ett kolonilottområde där det, trots den relativt tidiga timmen, rådde full aktivitet tog jag T-banan in till Mariatorget. Nu var det öppet där det var semesterstängt förra måndagen, Chic konditori heter stället. Eftersom jag älskar bakelser och dessutom skulle fira måndag valde jag den som såg läckrast ut och en kopp svart, gott kaffe. Satt sedan i lugn och ro med min bok innan jag promenerade ner till Slussen för att därifrån åka hem till katterna och sängen.

Strandpromenad i Vårby Gård

Princessbakelse - igen

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *