Rival – ännu ett sätt att fira måndag

Efter en bra helg på jobbet är det måndag igen. Det har blivit lite av en vana att fira måndagar då jag vakar av för att vara ledig.

Idag bestämde jag mig för att åka till Mariatorget och gå till caféet som ligger i hörnet St Paulsgatan-Swedenborgsgatan. Dock visade det sig vara semesterstängt. Istället hittade jag Café Rival, ett ställe som jag av någon okänd anledning helt missat tidigare.

Trots att man erbjöd en massa gott, lämpligt till frukost, bestämde jag mig för en stor kopp svart kaffe och en mördegskaka med sylt. Satt sedan i lugn och ro med min bok och lyssnade på skön musik som spelades i lokalen.

Efter min kaffestund promenerade jag över Hornsgatspuckeln ner till Slussen för att ta T-bana hem till katterna som väntade på mig. På vägen ner till Slussen hann jag titta på vackra smycken i ett antal skyltfönster, konstatera att Stadsmuseum har en spännande fotoutställning om bröllopsfotografier och en stadsvandring på tema Stieg Larssons Millennium-böcker jag inte vill missa och beundra skönheten hos blommorna på Södertorget. Det är måndag, en ledig måndag, och det är alltid värt lite extra uppmärksamhet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rival – ännu ett sätt att fira måndag

  1. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » En vandring i spåret efter Mikael och Lisbeth

  2. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Måndagsfrukost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *