En vandring i Mikaels och Lisbeths spår

Igår passade jag på att gå den stadsvandring jag nämnde här om dagen. Vandringen började på Bellmansgatan 1, där Mikael Blomkvist bor. Sedan tog vår trevliga guide Eva oss med genom Söder och visade på olika miljöer som nämns i böckerna och som finns med i filmerna. Hon pekade även ut platser i andra stadsdelar som man kan se från höjder på Söder. Vi fick en hel del inblick i hur Stieg Larsson tänkt runt sina böcker och huvudpersoner, det man lilla man vet. Tråkigt nog avled ju Stieg Larsson innan böckerna kom ut och han fick aldrig uppleva den succé hans böcker gör över hela världen.

Eftersom jag arbetar mycket passade ingen av de kvällar när vandringen skulle vara på svenska och därför valde jag den här vandringen som hölls på engelska. Det var många som var med och de kom från olika länder, många från USA, Italien och Tyskland. Millenniumböckerna har stora framgångar över hela världen.

Stadsvandringen avslutades uppe på Fiskargatan där Lisbeth Salander har sin stora lägenhet, en lägenhet som har ett av stockholms bästa lägen. Därefter fick vi, om vi behövde, hjälp att hitta ner till Götgatan igen och där var det dags att säga hej då till varann.

Bellmansgatan 1, där Mikael Blomkvist bor

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på En vandring i Mikaels och Lisbeths spår

  1. Borthy skriver:

    Vad du är duktig på att hitta på trevliga saker! Jag tyckte verkligen att böckerna och filmerna var underhållande. Regnade det inte hos dig igår? Kram

  2. Kraka skriver:

    Jo, igår regnade det så det var ju tur att jag gick den engelskspråkiga vandringen på onsdagen. Kram! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *