Äntligen har jag fått en anledning att frossa i choklad

Forskning i Sydkorea har visat att mörk choklad skyddar hjärtat hos skiftarbetare. Skiftarbetare löper en ökad risk för just hjärt- och kärlsjukdomar och därför söker man efter faktorer som kan ge skydd.

I undersökningen ingick 40 friska nattsjuksköterskor. Dessa delades in i två grupper och den ena gruppen fick en halv chokladkaka tre nätter i följd. De som ätit chokladen hade en bättre blodflöde och fick därmed en minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Man fortsätter nu forskningen om flavonol, en antioxidant som det finns gott om i kakao, kan ge ett bra skydd för hjärta och kärl. Jag kommer nu att utöka mina nattliga måltider med mörk choklad.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *