Festlig effektivitet

Om man arbetar mycket och ändå vill hinna med att ha kul och gå på fest måste man planera noga och vara effektiv. Idag lyckades jag hinna med inte mindre än två fester. Men jag ska väl erkänna att jag inte helt kan ta åt mig äran för att ha gjort en fungerande planering, jag hade lite tur också i form av möjlighet att flexa både på morgonen och kvällen. Det är inte så vanligt att man kan flexa så mycket.

Efter morgonens promenad åkte jag hem och sov några timmar. Därefter en rask promenad till Kista centrum för att inhandla blommor, kort och present. Det var både en uppvaktning och en privat fest som stod på programmet.

Åkte hem och bytte om och for sedan iväg till den första festen, en uppvaktning av en partikamrat som fyller 70 år. Han hade valt att ha sitt kalas i Huvudsta gamla slott, den byggnad där det anses att de tre herrarna Ankarström, Ribbing och Pechlin  planerade mordet på kung Gustav III.  

Efter kaffe, tårta och en pratstund med jubilaren bar det av hemåt igen. Det blev inte lång stund hemma innan det åter var dags att ge sig av igen. Den här gången gick färden till Gröndal där min vän med den vackra utsikten hade inflyttningsfest.

Vi började med att samlas på uteplatsen med utsikt över Stockholm. Det bjöds på drinkar med diverse tilltugg, bland annat smördegsinbakade oliver vilket var en riktig delikatess. När alla var på plats gick vi upp till festlokalen där det bjöds på god mat. Som förrätt bjöds vi på en spännande och lite annorlunda räksallad, därefter var det kött, kyckling, potatisgratäng, bröd och ostar. Till dessert fick vi en god pannacotta med hallon och kaffe. Sedan var det dags för mig att åka till jobbet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Festlig effektivitet

  1. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Förortspromenader

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *