Ännu en dikt om livet

För länge sedan lärde jag känna en japansk diktform  som jag inte vet namnet på. Då skrev jag en dikt om veckan som gått. Nu skriver jag ännu en dikt med samma versformat, kanske en variant av shigin.

Livskaos

sorterar, kasserar

rörigt, ostrukturerat, omtumlande

knyter samman livet med nytt och gammalt

vägval

Det här inlägget postades i Mina korta dikter om livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ännu en dikt om livet

  1. Ausgeflippt skriver:

    Svar: Ha ha! Nej det är inte jag på bilden även om det hade varit kul att vara så snygg^^ I löv Dali jag med 🙂

    Diktformen du är ute efter är förmodligen Haiku 🙂

  2. Kraka skriver:

    Tack för kommentaren. Nej det är inte haiku, förmodligen inte något japanskt versmått över huvudtaget. Jag har frågat haiku-sällskapet och de säger att det inte finns någon japansk diktining som är uppbyggd så. Själva versidén fick jag på en seminariedag där hon som höll ihop det hela avslutade med en sammanfattande dikt och sa att det var ett japanskt versmått, något som började på ”s”.
    Strunt samma, jag tänker fortsätta skriva dikter på just det här sättet för det känns precis rätt för mig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *