Jag är sååå trött – och minst lika nöjd med livet

Jag jobbar mycket, för mycket tycker många och jag är i viss mån böjd att hålla med. I vart fall så ska jag nu vara ledig elva nätter, varav två semesternätter på min ena arbetsplats och resten schemalagd ledighet. Det ska bli skönt, för om jag ska vara ärlig så känner jag mig lite sliten. Det är ju inte bara de två schemalagda arbetena som tar upp min tid, det är förtroendeuppdrag både i kyrkan, politiken och andra föreningar. Men nu är det som sagt dags för en ledig vecka.

Jag började med att skriva tre listor för vad som ska göras medan jag drack kaffe och åt två MacToast och en donut med choklad. Kunde med snabb huvudräkning konstatera att en sådan socker och fettbomb kostar 9350 extra steg. Man kan ju undra om det är värt det… Men gott är det!

När jag kom hem sov jag gott några timmar innan jag åkte in till Västmannagatan för att ännu en gång lyssna på Madeleine Fredells fantastiska föreläsning. Det var första gången på en ny föreläsningsserie, den här gången om vad det innebär att tro och att leva i sin tro.

Efter föreläsningen promenerar jag in till City för att ta ett glas vin. Satte mig inne i Kungshallen på entréplanet och beställde ett glas rött och rostat bröd med aioli. Skickade några sms, kollade igenom mina listor och läste lite medan jag åt. Efter maten beställde jag en kaffe och en Laphroaig. Tyvärr var just den whisken slut och jag blev förslagen en annan som också skulle vara ganska rökig, The Macallan. Det var nu absolut ingen fel på just den whiskeyn, men jag vill att whiskey ska dofta som den där thésorten jag tycker om. Medan jag sitter där på restaurangen funderar jag över livet och över hur lyckligt lottad jag är som kan kosta på mig att gå ut helt spontant en kväll och både äta och dricka. Jag kan kosta på mig resor och ett liv jag trivs med. Jag  är visserligen en social person, men jag trivs i mitt eget sällskap och har behov av en hel del egentid. Det är som med yin och yang, det behövs balans och jag är mestadels omgiven av människor som tar och ger energi i olika grad. Imorgon kväll och några dagar framöver ska jag tillbringa med Tjejgänget, men just nu njuter jag av självvald ensamhet tillsammans med mina kattpojkar.

I övrigt anser jag att Sverigedemokraterna ska ut ur Sveriges Riksdag!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Jag är sååå trött – och minst lika nöjd med livet

 1. Borthy skriver:

  Det låter så otroligt härligt det du gjort idag! Du är duktig på att carpe diem!Hoppas du får sköna lediga dagar.
  Vad gott allt lät som du njöt av!

 2. Borthy skriver:

  Vad för kryssning?

 3. Kraka skriver:

  Du kan kolla på länken nedan och läsa om kryssningen. Lite mindre information finns i mitt nästa blogginlägg.
  http://www.kroatienspecialisten.se/Kryssning-fran-Split

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *