Mat och politik

Igår hade vi styrelsemöte i Stockholms läns SKSF-distrikt. Det blev ett väldigt bra möte med många viktiga diskussioner om politik idag och i framtiden. Jag var trött efter en jobbig natt och var väl inte så aktiv utan valde att vara aktiv lyssnare. Ibland är det bättre att ta till sig andras tankar än att slänga omkring sig halvdana formuleringar som mår bäst av att få mogna lite till. Jag är väldigt klar över vad jag tycker och vilka visoner jag har, men samtidigt är det rörigt inom partiet just nu och jag tillhör ju inte riktigt samma falang som vår nuvarande partiledare. Jag har svårt för högervindarna som drar fram och krossar många på vägen. Jag är dessutom besviken på att man inte agerat i många viktiga frågor som rör vår integritet. Ibland måste man som politiker våga vara obekväm och sätta ner foten och inte springa ”storebrors” ärenden.

Som vanligt åt vi lunch tillsammans under mötet. Jag lagade en asiatisk soppa med nudlar och griskött som jag hämtat receptet till i Matklubben.

Asiatisk soppa med nudlar och griskött 

400 g Scan Piggham strimlad skinka
½ pkt Thai wokgrönsaker ca 200g
½ krm cayennepeppar
1 liter köttbuljong
70 g äggnudlar
Koriander eller persilja, färsk

Fräs kött och grönsaker i smör i en kastrull.
Salta och peppra. Häll över buljong, koka upp och lägg ner nudlarna.

Låt soppan koka i 5 minuter.

Servera soppan överströdd med finhackad koriander eller persilja.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mat och politik

  1. Snorkfröken skriver:

    Den soppan måste jag prova, älskar soppor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *