Är folkvett omodernt?

Mitt under mitt pågående (bokade) tvättpass kommer det in en kvinna och (utan att fråga) börjar lassa in sin tvätt i en av maskinerna. Jag väntar en stund och tänker att hon säger väl något snart. Men efter en stund ger jag upp och säger: ”Det går bra att du tvättar, men du kunde ju frågat först. Jag kanske skulle tvätta fler maskiner”. Hon glor bara på mig och jag säger ”Förstår inte vad det är med folk nu för tiden! Folkvett verkar vara omodernt.” Fortfarande ingen reaktion. Då blir jag förbannad. Plockar ihop mina saker och säger: ”Jag utgår från att du städar istället för mig.” (Jag märker att nu tänker hon protestera så jag skyndar mig med att tillägga: ”Det är bra! Jag tänker inte diskutera saken. Du städar! Jag pratar bara med folk som vet hur man uppför sig.” Sedan går jag ut ur tvättstugan och hem.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Är folkvett omodernt?

  1. Lobelia skriver:

    Kraka – Ohyfsade mänskan: 1-0.

  2. Borthy skriver:

    Du ska se att hon nog inte ens förstod att man ska städa efter sig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *