6. Your day – Min dag

Jag gick upp vid 05-tiden, drack kaffe och åt lite frukost. Eftersom man inte kan lita på att kommunikationerna fungerar gav jag mig av i onödigt god tid vilket resulterade i att jag var på sjukhuset nästan en halvtimme för tidigt. Men hade jag åkt senare kan man ge sig sjutton på att något skulle orsakat förseningar.

Började med att köpa mig en kopp kaffe och en kanelbulle i Pressbyrån i entrén. Gick sedan och satte mig på en av sofforna en trappa ner där det är ganska lugn. Passade på att låta tankarna vila lite innan jag gick till ECT-motagningen.

Jag fick vänta en stund innan narkosläkaren jag skulle jobba ihop med kom, men bara så där 5 minuter eller så. Gick sedan och bytte om och började förbereda dagens narkoser, det var elva patienter idag. Innan vi började skickade jag ett sms till receptionisten på Röda Korsets högskola för att försäkra mig om att allt var i sin ordning med stolar, bord och annat efter vår fest i lördags. Fick senare ett meddelande om att allt var på rätt plats och att hon var nlöjd med hur vi plockat i ordning.

Efter dagens ECT-behandlingar drack vi kaffe ihop alla vi som jobbat. Jag kollade mina sms och såg att mina nya glasögon kommit. Bestämde mig därför att åka till Södertälje och hämta dem trots at jag hade mycket att göra. Men de jag hade har varit repiga och haft en beläggning som gjort att jag inte klarat av att läsa ordentligt på åtskilliga månader. Det har varit jättejobbigt.

Tog pendeln ner till Södertälje, hämtade glasögonen och gick en runda i några affärer. Åt en Frensh hotdog till lunch och senare en kopp kaffe med bulle på tåget tillbaka. Ja, det finns ju ingen servering på tåget, jag hade inhandlat kaffet med tillbehör i Pressbyrån på stationen.

När jag kom tillbaka till Stockholm tog jag T-banan till Stadsbiblioteket och satte mig att läsa. Jag har lättare att koncentrera mig på neutral mark där det inte är så mycket annat som distraherar, saker som behöver göras. Jag stannade precis så länge att jag hann promenera till Fridhemsplans T-bana och ta tunnelbanan till Akalla och de två möten jag skulle vara på i Akallakyrkan, helgsmålsgruppen och pilgrimsgruppen.

Efter mötena gick jag hem, startade datorn, gjorde en kopp kaffe och tittade på Drottningoffret, en serie i tre delar som jag följt. Som vanligt tittade jag på svtplay. Men det första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att hälsa på mina kattpojkar.

Efter att jag sett tvprogrammet jag ville se tog jag ett bad och sedan ytterligare en kopp kaffe innan jag bäddade ner mig för att sova. Så var just den här dagen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *