13. This week – Den senaste veckan.

Dags för ett inlägg igen baserat på den här listan. Det både händer massor och inget under en vanlig vecka i mitt liv. Om vi börjar förra måndagen och tar oss framåt mot idag så såg det i stort sett ut så här:

Måndagen ligger mellan två arbetsnätter och efter att ha sovit laddar jag med lite film och egentid innan det är dags för ännu en natt.

Tisdagen börjar jag med att leta reda på en kollega i kyrkorådet för att diskutera en uppkommen situation. Jag är trött efter jobbet, men efter att ha fått ett minst sagt oförskämt mail så måste jag ta tag i det först. Sover sedan och på kvällen är det kyrkoråd och mailskrivaren hälsar inte ens på mig. Säger en hel del om mognadsnivån hos den personen. Men över huvudtaget finns det ett gäng gubbar som anväder sig av klassisk härskarteknik. Hemma igen tar jag ett glas vin, äter lite gott och ser film.

Onsdagen ägnar jag hela förmiddagen åt att ta tag i olika uppgifter jag har som förtroendevald. Det är handlingar som ska läsas, mail som ska skrivas och olika kontaker som ska tas. Däremellan lyssnar jag på musik och har det rätt okej. På seneftermiddagen äter jag middag med min vän röntgenläkaren och senare på kvällen ser jag filmen The kings speech.

Torsdagen tillbringar jag hemma  och den ser på många vis ut ungefär som dagen innan. På kvällen ger jag mig av för att arbeta ett nattpass på ett av sjukhusen inne i stan.

Fredagen börjar jag med att äta frukost på ett café inne på söder innan jag åker hem för att sova. Sover till en bit in på eftermiddagen och klär mig sedan för att åka till Anglais och gå på Föreningen Styvmorsviolens mingelkväll. Det blir en trevlig kväll med vin, violvänner och gemenskap. På vägen hem stannar jag till och dricker kaffe på MacD och är hemma ganska sent.

Lördagen är jag hela dagen på ett seminarium om Olof Palme. Det är riktigt bra med många som berättar om sina möten med honom och vi får se en mycket bra film om honom under valarbetet 1973 och senare även en film som baseras på en intervju med Lisbet Palme. Jag är på seminariet tillsamman med en av mina vänner och vi passar på att äta lunch tillsammans. Eftersom jag ska jobba den kommande natten åker jag ut till sjukhuset och vilar i vilrummet tills mitt arbetspass börjar.

Söndagen går åt till att sova. Jag tar bilen till jobbet på kvällen.

Måndagen börjar jag med en riktigt lång frukost på MacD. Jag har dator och en hel hög med papper med mig som jag tar itu med. Det är långt in på förmiddagen innan jag åker hemåt. Det hinner inte bli så mycket sömn innan det är dags att åter åka hemifrån igen. Har stämt träff med en vän för att tillsammans gå på den minneshögtid som hålls i Maria-Magdalena kyrka eftersom det är 25 år sedan Olof Palme mördades. Det är en väldigt fin minneshögtid med mycket musik och uppläsning av flera av hans kända tal. Efter högtiden i kyrkan går min vän och jag och äter och ytterligare lite senare hinner vi med en öl på en av söders pubar.

Så kan en vecka i mitt liv se ut. Det var en ganska normal vecka även om en del av aktiviteterna präglats av utbudet. Men på det hela taget så är mina veckor en blandning av arbete, dagsovande, möten, vänner och en och annan trevlig aktivitet. Tiden rullar på och livet följer en rätt behaglig rytm.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *