A day off – nästan

Har alldeles för mycket att göra hela tiden. Nästan varje kväll är det något möte och ibland även på dagtid. Är det inte möten så är det jobbet som kräver sin tid. Hemma är det inläsning av handlingar och ibland till och med dagordningar som ska skrivas eller annan planering som ska göras. Jag är rätt trött på att aldrig vara riktigt ledig.

Idag hade jag bestämt mig för att unna mig en heldag. Började med att åka in till Östasiatiska museet för att titta på terracottaarmén. Armén uppfördes på order av kejsare Qin Shi Huangade, som regerade mellan 246 f Kr och 210 f Kr, för att vakta dennes grav. Det är en imponerande samling av soldater och hästar. En mindre del av dessa är på besök i Stockholm fram till på söndag.

När jag tittat färdigt på utställningen gick jag upp till museets café och drack kaffe och åt en rulle med nudlar i. Det var väl inte det godaste jag ätit, men en intressant smakupplevelse.

Fortsatte sedan dagen med att promenera till Gamla Stan. Passerade först Nationalmuseum och passade på att ta en titt i deras shop. Fortsatte sedan min promenad, men kunde snabbt konstatera att det var betydligt kallare än jag först trott. Gick i alla fall hela Västerlånggatan ner till Järntorget och där satte jag mig på ett café som även serverade lite lättare lunchrätter. Åt en bakad potatis med skagenröra och drack en öl. Satt rätt länge och läste och avsutade sedan med en kopp kaffe.

Promenerade sedan tillbaka upp mot city och passade på att besöka en mängd olika affärer. Dock utan att köpa något. Vid Sergelstorg kändes det som att det återigen var dags för en kopp kaffe och jag intog den i Kulturhuset. Sedan hade jag ett möte inbokat i närheten av Fridhemsplan. Tog T-banan dit.

Nu hade det varit skönt att åka hem och lägga upp benen, men icke då. Nu var det dags att ta tåget till det stora sjukhuset för att gå på arbetsplatsträff. Men efter en och en halv timme kunde jag i alla fall stämpla ut för att ge mig av hemåt, något som tog sin lilla tid med tanke på att kommunikationerna vid den tiden inte är de bästa. Men strax före kl 23 kunde jag hälsa på kattpojkarna, servera dem nytt friskt vatten och mer mat i skålarna. Själv sitter jag med lite kaffe och har inmundigat ett par knäckebröd med Hawartiost. En bra dag går mot sitt slut.
Den som har fiender behöver en egen armé även i livet efter detta

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *