Ångestens kuvert

Så var det dags för ett sådant där ångestframkallande brev igen. Nej, det kom inte från polisen, inte från kronofogden, inte ens från något kreditföretag. Det jag pratar om är förstås det orange kuvert som staten envisas med att skicka ut till oss stackars medborgare en gång varje år. Jag undrar verkligen seriöst vad syftet är och kan inte låta bli att fundera på om de hoppas att vi vanliga inkomsttagare ska ta livet av oss. För det är inte roligt att räkna ut att om jag jobbar heltid till 65 års ålder får jag 41% av min inkomst i pension. Skulle jag, mot förmodan, orka jobba heltid tills jag fyller 70 år kommer jag att få den svindlande summan av 58% av min inkomst. Jag hoppas, på fullaste allvar, att min son ska ha ett så välbetalt arbete att han kan bistå mig med matpengar. Jag är ingen höginkomsttagare idag och att leva på 41% av min lön är en omöjlighet utan att tigga almosor. Pengarna kommer inte att räcka till mat och bostad, än mindre till något utöver det.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ångestens kuvert

  1. Snorkfröken skriver:

    Jag vet! Jag vågar inte ens öppna det där brevet.
    Men det finns en dejtingsajt som heter Marry a millionaire…. Hm…

  2. Kraka skriver:

    Hmm…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *