Stackars rika människor

For de flesta av oss ar lonen valkommen i slutet pa manaden och vi har ofta haft det ratt magert i kassan sista veckan. Manga av oss ar glada om vi har tillrackligt med pengar att leva pa nar de fasta utgifterna ar betalda och sjalv kanner jag mig valdigt rik om det finns mer an en tusenlapp kvar pa lonekontot nar nya lonen kommer.

Men det ar inte alla som kan gladja sig at det de har. I en undersokning bestalld av aktiemaklarfirman Fidelity har man fragat ett antal rika personer om hur mycket de behover ha for att kanna sig rika. Manga av dem man fragade hade 22 miljoner eller mer men uppgav att man behover minst 47 miljoner kronor for att kanna sig formogen. Det maste verkligen vara jobbigt att bara ha 20 miljoner, 30 miljoner eller kanske bara 45 miljoner kronor. Stackars rika manniskor som inte kan kanna sig rika och gladja sig at det de har. Tur att jag ar en underbetald sjukvardsarbetare, det gor att jag kan gladja mig att de sma sakerna i livet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Stackars rika människor

  1. Annika skriver:

    Visst är det märkligt att man inte kan känna sig nöjd, trots att man synbart har så mycket. Problemet kanske är att de tror att det är pengarna i sig som ska göra dem lyckliga. Och har glömt att det är så mycket annat som måste till för att skapa lycka i livet. Har man bara så att pengarna räcker, dvs man inte behöver bekymra sig ständigt, så är ju allt utöver det en ren lyx. Sen vill det till annat: att man gjort ett gott arbete (på jobbet eller hemma eller i förening), att man har vänner, fritid, en känsla av samhörighet och mening i livet. Gott kaffe, gott vin, doften efter regn, solglitter i havet. Kärlek, omsorg, att få ge och att få ta emot. Sjunga i kör, plantera en blomma och se den växa. Inget som man behöver 47 miljoner för – och inget som man garanterat har för att man uppnår sina 47 miljoner heller. Det kan ju eka väldigt tomt i en jättevåning på Strandvägen.

  2. Lobelia skriver:

    Ja himmel, vad det är synd om vissa människor. Men jag är inte förvånad. Min hypotes att ju mer pengar man har desto snålare blir man bekräftas nästan varje dag. Jag jobbar på en arbetsplats där många tjänar riktigt bra, typ 50 000- 100000. Ändå har de mage att gå o gnälla över att det bara kommer fruktkorg måndag och onsdag så ingen frukt finns på tisdag, torsdag o fredag. Flera går omkring med trasiga telefoner i väntan på företagets policy kring iPhone. För att köpa en egen är ju inte att tänka på. Bortskämda människor som inte har vett att uppskatta det de har – bland det värsta jag vet, förutom snålhet.

  3. Kraka skriver:

    Du har sa ratt Lobelia! Jag hor av mig pa mail om sommaren lite langre fram sa vi kan ses. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *