Medan elden falnar

Nej, jag sitter varken vid en lagereld eller vid nagon oppen spis. Inte ens ett stearinljus har jag tant. Men symboliskt sa sitter jag anda vid en falnade eld medan kvallen smyger sig pa.

Jag har gjort ett par extrapass pa ett av stadens sjukhus. Imorse nar jag vakade av tog jag en promenad genom regnvata gator, regnet hade haft den goda smaken att sluta alldeles lagom tills jag skulle ga ut. Som sa ofta at jag frukost pa vagen hem, ett par toast och en stor kopp svart kaffe. Sedan hoppade jag pa en buss som just lagom rakade stanna pa hallplatsen utanfor och akte med den till Kungstappen. Hade observerat att jag hade lite val hogt Hb-varde och kande mig lite orolig over det. Jag ar dalig pa att dricka ordentligt, dricker mest kaffe som har motsatt effekt, och hade darfor inhandlat nagra flaskor bubbelvatten med exotiska smaker som jag druckit under natten och nar man kollade mitt blodvarde sa var det inte langre sa extremhogt, men tillrackligt for att dela med mig av. Med Hb 145 behover man inte snala pa sitt blod.

Jag blev kvar ganska lange pa Kungstappen, sneglade lite pa skylten att man skulle undvika att dricka kaffe vid datorerna och drack sedan mitt kaffe och at ett par goda smorgasar med leverpastej och gurka. Gick sedan darifran med en svart T-shirt, nagra nyckleringar och lite dekaler.

Nu var det inte nog med detta utan jag fortsatte till Akademibokhandeln dar jag inkopte ett par bocker och pa Guldfynd gjorde jag antligen slag i saken och inhandlade de sota paskfigurerna de skyltat med ett tag och som jag studerat ett antal ganger genom fonstret under stangningstid. Ja, jag passerar ju oftast skyltfonster nar det ar stangt.

Val hemma lyckades jag komma i sang och sova ett antal timmar och kvallen tillbringar jag nu med att i forsta hand njuta av att veta att jag har flera skona kvallar utan arbete eller moten framfor mig – en verkligt sallsynt lyx. Inte heller behover jag ga upp tidigt imorgon. Kvallen sjunker in medan elden falnar och jag smuttar pa ett glas rott.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Medan elden falnar

  1. sladdertackan skriver:

    Jag hoppas också att vi hinner ses nästa gång! Har du blivit internationell och slutat med prickar och ringar på bokstäverna?

  2. Kraka skriver:

    Min harddisk har kraschat och jag ar uppkopplad mot ett externt Linuxsystem med engelskt tangentbord. Men snart, nar tiden finns, ska det monteras en ny harddisk for det fungerar ju inte i langden att ha en dator utan. Det gar inte att gora nagot annat an att ga ut pa webben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *