Tänk att man kan bli så lycklig av att inte resa någonstans

Har varit pa resa igen fran Vartahamnen till Vartahamnen. Det kan ju tyckas lite markligt att tillbringa ett dygn pa en bat utan att komma nagonstans. Ja, vi har ju forflyttat oss forstas, hela vagen till Abo och tillbaka. Men egentligen hade vi kunnat ligga kvar en bit utanfor hamnen for man gar aldrig iland.

Anda ar de har resorna en av de trevligaste saker jag vet. Det ar M-magasin, med sin chefredaktor Amelia Adamo i spetsen, som anordnar nagot hon kallar Lyckoresor. Inte for att jag vet om nagon blir lycklig av dessa resor, men det ar ett skont koncept med en trevlig sondagkvall ombord med mat, presentation av forelasarna, underhallning och dans. Det var fjarde gangen som det arrangerades en Lyckoresa, det ar en pa varen och en pa hosten. Jag har redan skrivit in hostens resa i min almanacka.

De tidigare resorna har jag gjort ensam, men den har gangen reste jag med en vaninna. Att resa ensam har sin tjusning, men det finns fordelar med att vara tva.

Sondagkvallen hade vi jatteroligt och stannade kvar langt efter midnatt och dansade. Det var en brasiliansk dansgrupp som upptradde strax efter midnatt och de var sa bra. I ovrigt var det bra musik och trevligt i storsta allmanhet.

Mandagen borjade med frukost och sedan var det dags for dagens forelasningar. Herman Lindqvist berattade om sin nya bok Ludvig XIV, Arja Saijonmaa om en bok som kommer ut i host och handlar om hennes mote med Mikis Theodorakis, Elaine Bergqvist larde oss om retorik och hur man ska fa fram sitt budskap pa basta satt, Par Johansson berattade om Glada Hudikteatern, Agneta Sjodin berattade om sina bocker och Gunilla Eldh pratade om hjarnan och hur den paverkar oss och vart atande.

Pa lunchrasten gick min vaninna och jag till skaldjursrestaurangen, Happy Lobster, och slog pa stort. Forst en halv hummer var och sedan skaldjurssallad i parmesankorg. Till detta drack vi ett riktgit bra, vitt vin.

Det har varit ett bra dygn med massor av trevligt. Ser redan fram mot hostens resa, men nu ar det arbete och livets allvar som galler ett tag framover.

 BILD KOMMER SENARE. UPPLADDNINGSPROBLEM PGA HARDDISK-HAVERI.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tänk att man kan bli så lycklig av att inte resa någonstans

  1. sladdertackan skriver:

    Trevligt! Blir riktigt avundsjuk.

  2. Kraka skriver:

    Nasta resa tror jag ar den 23-24 oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *