På väg att hitta hem – kanske

Kista forsamling sammanlades med Spanga den 1a januari 2010. Fran att ha varit en oppen och modern forsamling med full transparens forvandlades allt till nagot helt annan. Sedan dess har jag misstrivts och inte garna gatt i just den kyrkan annat an nar jag haft nagon speciell uppgift. Man kan faktiskt saga att jag undvikit att ga dit, inte minst for att jag skamts over hur forsamlingen forandrats. Problemen ar manga och det ar manga forsamlinsbor som kommer och vill prata om hur det blivit och hur det ar. Kyrkoradet maste gora nagot! ar en vanlig uppmaning som jag far och det ar svart att vara helt maktlos i detta markliga spel. Forhoppningsvis kommer nya tider med den nya kyrkoherden. I alla fall ar vi manga som hoppas det.

Idag hade jag hand om kyrkkaffet efter hogmassan. Idag var ocksa forsta gangen pa mycket over ett ar som jag kande att det var roligt att vara dar, roligt att traffa folk och insag att jag har manga vanner i forsamlingen. Kanske ar jag pa vag att hitta hem igen – eller sa var det bara en gynnsam dag. Men jag hoppas pa nya vindar, eller egentligen pa en rejal stormvind som virvlar om.

 BILD KOMMER SENARE. UPPLADDNINGSPROBLEM PGA HARDDISK-HAVERI.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *