Min dag – speglad med en mall vi sett förut

Den här mallen har jag använt förut och den är inte så dum. Den speglar en dag, då det inte händer något speciellt annat än att livet rullar på.

När gick jag upp?

Jag gick upp klockan 07.12. Hade tänkt gå upp betydligt tidigare, men av någon anledning hörde jag inte klockan och sov tills jag vaknade av mig själv.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Som vanligt surfade jag runt på nyhetssidorna och läste om vårdskandaler och om hur vaktbolag fuskar och begår brott för att framstå som duktiga. Det mest förfärande är att många av de ansvariga  (allians-)politikerna och kommunanställda på ansvarig nivå pratar om att de har fortsatt förtroende för dessa.

Det här är exempel på två verksamheter där man inte kan ha konkurrens  och lönsamhetstänkande. Jag tänker på det som sas av en föreläsning på en revisorsutbildning jag var på när jag satt som kommunrevisor i Strängnäs: Man måste skilja på verksamhet där verksamheten är målet och pengarna medlet och inte blanda ihop det med verksamhet där pengarna är målet och verksamheten medlet. 

Vad serverades?

Kaffe förstås, flera koppar. Eftersom jag inte var så hungrig åt jag två Kornmo-kex med lite St Agur. Gott och lie vardaxlyxigt.

Vad gjorde jag sedan?

Jag har använt dagen till städning, tvätt, varit på både Coop Forum och IKEA två gånger, varit inne i Stockholm för ett möte. Jag har ringt några viktiga telefonsamtal, spelat wordfeud, fikat både på förmiddagen och eftermiddagen.

Köpte jag något?

Idag har jag haft rena, rama köpfrossan. Först var jag och köpte två mattor på IKEA, två glödlampor och även en French hotdog. På Coop Forum köpte jag tre plastlådor. Senare var jag på IKEA igen och köpte några kartonger. På Coop Forum handlade jag bröd, ost, salami och lite andra matvaror samt en rulle tejp.

Första gången jag var på Coop Forum köpte jag en kopp kaffe och en hallonbakelse. När jag varit på mötet inne i stan köpte jag en kopp kaffe och en havrekaka.  När jag var på IKEA andra gången åt jag middag.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Nej, verkligen inte. Den här dagen har varit disciplinerad.

Middag?

Wallenbergare med potatismos, lingonsylt  och sallad. Vatten och kaffe.

En bra sak som hände under dagen?

Att jag lyckades blanda arbete och vila på ett optimalt sätt och inte känner mig utmattad trots att jag gjort en hel del saker.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Att jag bör hålla samma tempo resten av veckan också för att hinna förtroendeuppdrag, arbete, studier, träning och hemmapyssel.

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *