Dan före dan

Dan före julafton. Är det en speciell dag? Eller en dag som alla andra? Låt oss ta en titt på just den här dagen med hjälp av det, numera välkända, frågeformuläret.

När gick jag upp?

Jag vaknade vid 7-tiden.

Samtalsämne/tankar vid frukosten

Jag läste vännernas Facebookinlägg och skrev lite kommentarer. Spelade Worfeud och chattade med en av mina vänner som satt på ett tåg på väg till Oslo för att jobba över julhelgen. Vi pratade om julgranar och deras optimala utsmyckning.

Vad serverades?

Jag drack kaffe och åt ett par bitar julknäcke med St Agur.

Vad gjorde jag sedan?

Efter frukosten klädde jag mig och åkte ner till glasfirman i Kista för att äntligen byta den spruckna rutan. Kan tänka mig minst hundra saker jag hellre skulle lägga 1500 kronor på, men tyvärr var det nödvändigt för att ha en chans att få bilen godkänd på besiktningen. Man får bara besikta med trasig vindruta en gång.

Från glasfirman gick jag till Kista centrum för att köpa vin. Det var en stund kvar innan de skulle öppna och jag gick till Pressbyrån och köpte en kaffe och en lussebulle. Sedan ställde jag mig i den växande kön utanför Systembolaget medan jag tänkte på hur det var när jag växte upp.

Jag växte upp i Södertälje på den tiden det var en småstad. Ett av samtalsämnena vid bordet på middagar var vilka som ”hängde på låset”, det vill säga köade innan man öppnade, till Systembolaget. Det var något av det mer stigmatiserande och skämmiga man kunde göra. Det sitter lite i ryggmärgen på mig att det bara är människor med grava problem som står där, de som inte kan få en återställare fort nog. Men de festa av oss som väntade idag ville nog bara undvika köerna senare på dagen.

Jag hade ett bankärende att uträtta och skyndade till banken. Var rädd att det skulle vara lika långa köer som vanligt, brukar vara så där 40-50 personer i kö. Men så här dagen före julafton hade visst de flesta inte vaknat ännu för det var bara ett par personer före mig.

På vägen tillbaka fick jag syn på en bok i Akademibokhandelns fönster som jag tror passar min vän som jag skulle besöka på kvällen.

Tog sedan T-banan hem och lagade lite lunch. Julmat förstås.

Sedan var det dags att gå iväg och hämta hem bilen. En ny fin ruta 🙂

Hemma igen fördelades tiden mellan ett bad, paketinslagning, pluggande och lite chillande i största allmänhet.

Så blev det dags att åka. Var bortbjuden på middag hos en vän. Väl där var det mat och sedan På spåret vid TV:n.

Nu är jag hemma igen, snart är dagen slut och det blir julafton.

Köpte jag något?

Jag började med att köpa kaffe och lussebulle medan jag väntade på att Systembolaget skulle öppna. Där köpte jag 6 små förpackningar med rödvin och 2 HobGoblin. Därefter var jag och köpte julklappen till min vän jag skulle på middag till.

Självrisken på vindrutan grävde ett stort hål i min ekonomi.

På vägen till min vän köpte jag en kopp kaffe medan jag väntade på Tvärbanan.

Struntade jag i något jag tänkt göra?

Både ja och nej. Jag sköt upp en del mindre viktiga saker till imorgon för att slippa stress.

Middag?

Jag var hos en vän på lutfiskmiddag, Till förrätt åt vi snittar med både räkor och löjrom, sedan lutfisk med vit sås, kryddpeppar, bacon, gröna ärtor och potatis. Till desert fick vi hemlagad nötglass. Mineralvatten till förrätten och rött vin till huvudrätten.

En bra sak som hände under dagen

Den boken som jag inte kunde hitta varken på biblioteket eller google visade sig inte vara en bok utan ett introduktionsavsnitt i en annan bok som jag redan hade.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Det blev en bra dag utan stress. Det är skönt med goda vänner som jag kan umgås med ibland, men det är också skönt att komma hem till katterna och få vila utan krav.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dan före dan

  1. Pingback: Dan före dan | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *