Bevekelsegrund?

En person i min närhet missar allt mer sällan tillfällen att kritisera mig öppet, hacka på mig för småsaker och framställa mig som en dum, sötsakstuggande bimbo. Jag börjar tröttna på det här och känner allt mer att jag inte har någon som helst anledning att förklara mig och försvara mig. Må vara att mitt liv inte är så intressant, att det jag jobbar med – både yrkesmässigt och i olika konstellationer på den så kallade fritiden – inte kan slå den fantasiska värld många anser sig leva i. Men det är mitt liv och det är mitt sätt att leva och den som inte är intresserad får väl helt enkelt säga upp bekantskapen med mig, ta bort mig som vän på Facebook, radera mig ur adressboken och leva sitt liv – ett liv som många gånger ter sig trist och ointressant för mig men som jag ändå tagit del av eftersom det är det vänskap handlar om.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Bevekelsegrund?

 1. Borthy skriver:

  Jag tror bara att det är ren avundsjuka att du har ett absolut rikare liv än de flesta! Hetsa inte upp dig över sånt skit utan sätt dig o drick kaffe några minuter innan du ska på nästa engagerande möte! Skit i energitjuvarna!

 2. Lobelia skriver:

  Snyggt rutet. Vi har var sitt liv. Tänk om vi lägga all vår energi på att leva det istället för att lägga energi på att ha synpunkter på andra. Med åren har jag kommit till insikten att när jag lämnar den här världen vill jag kunna säga som Frank Sinatra: I did it my way. Basta.

 3. Åsa skriver:

  Men…vore inte det mycket bättre att prata med personen ifråga; fråga varför han/ hon gör så.
  Om Du tycker att att Du vill ha kvar personen som Din vän vill säga.
  Men det är kanske inte av nåt värde med vänner som lever ett liv som ”många gånger ter sig trist och ointressant”
  Antingen betyder ens vänner och ens gäng något- då är det väl bra att tala ut om nåt känns fel; annars är ens ” vänner” och / eller gäng betydelselösa; ja då struntar man i dem och man kan väl i så fall själv radera dem?!

 4. Kraka skriver:

  Jag har pratat med den här vännen flera gånger, men vännen förstår inte riktigt mitt liv och min värld. Jag tror inte personen är elak, utan helt enkelt inte förstår hur ledsen jag blir.
  Jag tycker att det kan kännas lite ”för mycket” med dagliga träningsrapporter i detalj. Jag tycker det verkar trist att leva med en man som styr och ställer och bestämmer allt. Jag tycker det är trist med vänner som lever med någon som inte är snäll mot dem eller som själva inte är speciellt snälla. Det finns massor av saker i livet som jag inte tycker verkar varken bra eller roligt. Men jag låter bli att ständigt kritisera dem. Eftersom just de vännerna är värdefulla på annat sätt så läser jag och tar del av.
  Som sagt av många, man ska leva sitt eget liv och den som stör sig på mitt bloggande får väl låta bli att läsa eller välja bort på annat sätt.
  Mina vänner betyder oerhört mycket för mig, men naturligtvis ska den som stör sig på mig få göra det. Men att upptäcka att man är samtalsämnet och att det pratas ”tillrättalagd” skit om mig känns faktiskt inte kul och jag blev ledsen.
  Att jag tycker att somligas liv verkar trist har ju inget med vänskapen att göra, jag delar ju inte de trista delarna av de personernas liv – utom i deras blogg då. Vi har andra saker gemensamt som vi delar och gör tillsammans.
  Man måste inte tycka om mig, man får tycka att jag aldrig gör något viktigt och bra och att jag är allmänt störig. Men lika mycket har jag rätt att bli ledsen.

 5. Åsa skriver:

  Men? Är det nån som ” kräver” Dig på dagliga träningsrapporter? Eller menar Du att Du får dagliga rapporter om någons träning? Intetdera låter ju speciellt intressant.
  Och att leva med en man eller kvinna där någondera parten styr, ställer och bestämmer verkar ju inget vidare.
  Jag förstår inte riktigt vad det har med Ditt blogginlägg att göra?
  Självklart ska man leva sitt eget liv,ha de åsikter man vill.
  Helt sant att Du kan tycka att någon väns liv är trist och ointressant,men att denne ändå kan ha andra kvalifikationer som gör att det är värt en vänskapsrelation.
  Det kan vara knepigt det där med vänskap!
  Det sägs ju att vännen prövas i svåra stunder.
  Minns t.ex. Att det då jag separerade visade det sig att ett par som jag trodde var mina vänner inte alls rymdes i den definitionen jag lägger i begreppet vänskap.

 6. Kraka skriver:

  Relationer är svårt – alla sorters relationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *