Trettonhelg – Tre dagar i Småland

Vi har pratat så länge om att jag skulle komma ner till min vän Lisa, men jag arbetar ju nästan jämt och mina ledigheter brukar vara för korta ens för resor inom landet.
Men nu blev det alltså av, tror vi bestämde det alldeles strax före jul att jag skulle ta bussen ner. Kände verkligen efter decembers olika snökaos på vägarna att bil var ett dåligt alternativ.  Med facit i hand hade de funkat bra att köra, men samtidigt var de skönt att kunna passa på att sova under resan.

Jag blev hämtad vid bussen och sedan åkte vi hem och gjorde kaffe. Vi hade en hel del att prata om för även om vi pratar i telefon någon gång varje vecka så har vi inte setts sedan hon var nere hos mig på Marstrand i somras.

Efter kaffe och prat åkte vi till A6, Jönköpings stora köpcentrum. Jag skulle köpa smör till mitt planerade kakbak. Allt annat, även äggen, hade jag med mig i packningen. Vi tittade runt lite när vi ändå var där och sedan åkte vi hem igen och tillbringade kvällen med matlagning, vin och TV.
Vi hjälptes åt att laga middagen, jag gjorde köttfärssås på ”gehör” som jag brukar och till det åt vi tagiatelle.
Medan vi lagade maten drack vi Prosecco La Robinia extra dry som jag haft med mig, samma slags vin som jag skålat in det nya året med tillsammans med arbetskamrater. Det är ett vin jag kan rekommendera.

Lördagen gick snabbt. Jag började med att ta itu med att baka en kaka som jag skulle ha med då vi skulle på besök till tant I.
Jag har en vacker kakform som heter Katedral som jag köpt på Bloomingdales i New York efter att en kväll när vi gick förbi där blivit helt förälskad i den. Den finns numera att köpa i specialaffärer även i Sverige.
Jag hällde sedan smält blockchoklad på den avsvalnade kakan och strödde över färgade sockerblommor. Blev riktigt nöjd med resultatet.
Under tiden jag bakade och fixade till min kaka lyssnade vi på gamla favvolåtar på Spotify, HepStars, Tages, Hounds och många fler. En riktig nostalgitrip!
På vägen till Tant I var vi och köpte en smörgåstårta och blommor att ha med.

Hemma hos I drack vi kaffe och åt både smörgåstårta och kaka. Medan Lisa hjälpte till med några olika saker i hushållet var jag på promenad med I:s hund. En svart, stor och snäll vovve som njöt av en lite längre promenad.
Innan vi sedan åkte tillbaka till Jönköping var vi och handlade åt I och även en sväng förbi kyrkogården där vi tände ljus på gravarna. En av mina nära vänner är begravd där och hon är även I:s syster. Det var så vackert på kyrkogården med alla ljus som brann, en av de seder som vi fått från nya svenskar och som vi numera ser som en helt svensk sed.

På kvällen tittade vi på Stjärnorna på slottet, det var LillBabs dag. Vi hade en lugn kväll vid TV:n tills det var sovdags.

Tiden går fort när man har roligt och söndagens förmiddag försvann och det var dags att åka ner till resecentrum och ta bussen hem till Stockholm igen.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Trettonhelg – Tre dagar i Småland

 1. Ingrid skriver:

  Vilken trevlig helg du fick och så glad tant I måste ha varit över ert besök!
  Det vilsamt och skönt att åka buss även om det kanske tar lite längre tid att köra själv.

  Hoppas att du får en fin vecka!
  Kram, Ingrid

 2. Kraka skriver:

  Ja, det blev en lyckad miniresa. Är ledig ett par dagar till innan de är dags för jobb igen.
  Önskar dig detsamma med en fin och trevlig vecka.

 3. Pingback: Livet är en fest | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *