Det förflutna kommer alltid ikapp dig

De flesta har hemligheter som man helst vill att ingen ska få veta. Det behöver inte vara något allvarligt, kanske bara en pinsamhet som känns generande. Men några av oss bär på tunga hemligheter som det blir stora konsekvenser av om de kommer fram…

En som bär på en mörk hemlighet från det förflutna är advokaten Jim Grant i filmen The company you keep. Han är inte alls den alla tror utan har ett förflutet i den radikala vänsterrörelsen Weather UndergroundNär en journalist i karriären avslöjar vem han egentligen är måste han fly och vi får följa honom då han söker upp det gamla gänget som varit med om ett bankrån som gick snett.

Det är en spännande film, om än lite seg i början. Skådespelarna är idel kända namn som Robert Redford, Shia LaBoeuf, Susan Sarandon, Sam Elliot, Nick Nolte och Julie Christie.
Ett av filmens budskap är om du avslöjar någon annans hemlighet lär du dig alltid något om dig själv. Se då till att du är beredd att ta emot den lärdomen.

*Gruppen Weather Underground var inspirerade av Bob Dylands sång Subterranean homesick blues när de tog namnet. Det finns en rad i texten som säger”You don’t need a weatherman to know which way the wind blows”

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *