Repetitivt

Nu börjar jag bli less på dessa repetitiva helger. Vi lägger 6-veckorsscheman och under den här perioden, som för övrigt slutar den 17.e februari, har jag jobbat varje helg. Inte hela helgerna varje vecka, men delar av helgerna. Vissa helger, som den här, har jag jobbat hela helgen. På min nuvarande arbetsplats gillar man inte att man inte jobbar hela helgerna, det vill säga fredag, lördag och söndag. Jag föredrar ju att dela upp mina helger och kanske ha fredag eller lördag ledigt.

Nu är det ju inte så att jag har problem med att vara ledig på helgerna, inte känner mig ensam eller har svårt att veta vad jag ska göra. Nejdå, inte alls!
Men för att få ihop alla timmar som måste jobbas relaterat till min heltidstjänst blir det så här. En orsak är naturligtvis att det blandas in en massa kvälls- och dagpass som är så mycket kortare än ett nattpass. Skulle man bara jobba dag och kväll skulle man bli tvungen att jobba sexdagarsveckor för att timmarna skulle bli schemalagda. En annan lösning, som de flesta använder sig av, är att bara jobba deltid.

Nästa schemaperiod blir bättre, i alla fall när det gäller helgerna. Jag kommer bara att jobba tre helger, hela helger, under den perioden. Men för att timmarna ska bli lagda innebär det att jag har två av veckorna lagda med 60 arbetstimmar. För den som undrar hur det kan vara lagligt så är svaret att det beror på hur man lägger den så kallade brytpunkten. När jag skriver det här menar jag den veckoindelning som de flesta har, det vill säga veckan börjar på en måndag och slutar med söndag, Så måste man ju inte göra när man tillämpar arbetstidslagen och då kan man det bli så här.
För mig personligen är det inget problem med många arbetstimmar under samma vecka, jag vill hellre ha sammanhängande ledigheter.
Men som sagt, just nu är jag less på att sova bort helgerna och ägna den lilla tid som blir över åt matlagning, lite film eller en bok och resor till och från jobbet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *