Utländska bloggar – Bokbloggsjerka 2-11 februari

Jag har ständigt minst en bok på gång, har läst så länge jag kan minnas. Det är helt enkelt en livsstil.

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Följer du någon utländsk blogg? I så fall vilken/vilka?  Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Mitt svar:
Jag har haft en längre bloggvila och varken skrivit eller läst så många bloggar. Kom igång med mitt eget skrivande igen i slutet av förra året och eftersom mina gamla länkar till bloggar jag följde försvann i en intern flytt söker jag nu nya. Att jag fått börja om på nytt med att söka och hitta intressanta bloggar ser jag mest som en fördel då det vidgar mina vyer. Minns att jag tidigare följde några utländska författares bloggar, men jag kommer inte ihåg vilka det var.
Det har hänt en hel del i mitt eget liv under åren och bloggar som jag tidigare valde bort kan nu vara intressanta. Har ännu inte hittat några utländska som jag fallit för och därför följer.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

2 svar på Utländska bloggar – Bokbloggsjerka 2-11 februari

  1. Gunnar skriver:

    Visst ändrar det sig över tid vilka bloggar etc. som man följer. Det är också färre som bloggar nu när facebook blivit så stort. Men det finns en del som åtminstone jag fortfarande har kontakt med sen jag började blogga. Och jag tycker inte att facebook uppfyller det som jag kan få med bloggen. Så jag tänker hålla på ett tag till…och det hoppas jag att du också gör!

  2. Kraka skriver:

    Facebook är en helt annan sak än bloggandet. I bloggen får jag möjlighet att uttrycka mina tankar i skrift. Jag har också fått kontakt med många människor jag aldrig skulle ha mött annars och några har sedan följt med ut i det riktiga livet, IRL eller AFK som det ju också heter. På Facebook blir kretsen av nya bekanta mer begränsad och utgår från livet där ute istället för tvärt om. Skulle nog kunna använda fenomenologins termer induktion och deduktion i sammanhanget tror jag.
    Jag började blogga som nybliven 50-åring efter att först ha skrivit dagbok under en period på http://sockerdricka.nu. Jag har inga planer på att sluta inom överskådlig tid, har just kommit igång igen efter en lång svacka med enstaka inlägg under en period då jag var upptagen av Livet, det liv som inte lämpar sig för offentlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *