Fettisdag – i fetaste laget

Idag är det fettisdag, den dag då man enligt tradition ska äta årets första semla. Egentligen är det väl meningen att det ska vara den enda semlan, ett slags festande före den långa fastetiden som pågår ända fram till påsk.

I vår moderna, sekulära och ickekatolska tradition äts dessa gräddiga bullar för den som håller på traditionen varje tisdag från fettisdagen och fram till påsk. För den som inte är så traditionsbunden kan den ätas varje dag, numera ända från jultid.

Jag åkte i alla fall till min Coop Forumbutik för att fika och äta en semla. Det fanns tre olika sorter att välja på. En som såg helt traditionell ut, en med chokladgrädde och så naturligtvis en wienersemla. Jag föll till föga och valde den gigantiskt stora wienersemlan. God, men alldeles för mycket. Tur att jag inte ska äta på länge för nu står jag mig ett tag…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fettisdag – i fetaste laget

 1. Gunnar skriver:

  Jag skippade semlan. Jag har upptäckt att den inte är lika lockande längre. Det är nog grädden som jag tycker blir fet kanske?

 2. Kraka skriver:

  Det fanns semlor på jobbet, men jag åt aldrig någon. Det kändes som jag ätit semla nog för ett tag. Först tänkte jag äta en semla framåt morgonen, kanske vid 4.30-tiden, men sen hade jag en massa att göra just då och att äta en semla precis innan jag skulle hem kändes inte lockande alls. Hade jag däremot inte ätit den där jättesemlan tidigare på dagen hade jag nog inte ens kommit på idé att avstå.

 3. Hejsan Monika !

  Tittade in på FB, men det var mängder
  med samma namn som Dig.
  Då har Du lättare att hitta mig.
  Jag läser lite här och där hos Dig,
  precis som Du gör hos mig.
  Förstår att det är jobbigt med flera bloggar.
  Nu har jag det och bör ju fylla på båda + den
  jag delar favoriter från YóuTube.

  Kanske med ljuset att det blir mer fart på mig.
  Och att snön som går att krama försvinner.
  31 Mars börjar sommartid .

  Du skriver så rart att jag kände bäst att skriva något.

  Hur mår Gottfrid, så söt kisse.

  Tredje natten de fångar, ingen av de svarta
  ungarna tycks vilja gå i fällan.
  En röd-tigrerad hane hade de fått in.

  Ha en fin kväll
  Kram Mi

  • Kraka skriver:

   Tack för din långa kommentar!
   Det senaste jag hörde om Gottfrid var att någon av volontärerna har planer på att adoptera honom. Vore fint för honom, han är en riktig gosekisse.
   Förstår att det inte är så lätt att fånga katter, finns visst en riktigt stor koloni på ett tjugotal katter ute i Tensta som man försöker fånga.
   Visst bor du i Södertälje? Hoppas vi kan ses över en kopp kaffe någon gång fram mot våren. Men mitt jobb är du så god och håller dig borta från! (Intensivvården)
   Ha en fortsatt fin kväll!
   Kram
   / Moah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *