En sådan dag det blev

Tidigt imorse var jag på sammanträde i en stiftelse där jag sitter som ledamot. Vi vill permutera stiftelsen för att på ett bättre sätt kunna nyttja den byggnad som är stiftelsens enda tillgång. Men, som så ofta. är det en part som är ute efter att tjäna en hacka.

Hade tänkt använda min dag till städning och annat nyttigt, men jag kände mig så trött att det blev en nästan evighetslång middagslur. Jag gissar att jag har en hel del sömn att ta igen efter månader av alltför mycket arbete och för lite vila och återhämtning.

På kvällen var det kyrkoråd och vi inledde med intressant föreläsning om Oiko kredit och sedan visade våra diakoner i Kista bilder från sin resa i Etiopien.
Men som vanligt drog sedan diskussionerna ut på tiden och det var en hel del onödigt tjafs. Just kyrkorådet är något som inte känns speciellt meningsfullt efter sammanläggningen. Det är en helt annan sammanträdeskultur än vad vi var vana vid i gamla Kista. Här är det inte så viktigt att hålla sig till ämnet, inte så viktigt att man vet vad man pratar om bara man låter tillräckligt agressiv och högljudd.

Jag hade bestämt att träffa min vän B på Lord efteråt eftersom vi ska ha helgsmålsbönen i Akalla på lördag och behövde prata om den.
Vi känner varann väl sedan flera år tillbaka och det tog fem minuter att bestämma arbetsfördelningen inför lördagen. Sedan fick jag möjlighet till ett längre samtal om kyrkorådet, församlingen och annat bekymmersamt.

Blev förresten bjuden på vin också…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på En sådan dag det blev

 1. Hejsan !

  Tack för Dina rader hos mig.
  Inget mer rasade, fast dagen är ju inte slut än.

  Är inte med i någon förening, var ett par år i HRF.
  Köper batterier från Udéns postorder.Kanske lite
  dyrare, men jag har råd. Varken röker el.nyttjar alkohol.
  (längre)

  Isande kallt idag, var är vårsolen.
  kram Mi

 2. Gunnar skriver:

  Jag har, i huvudsak som tjänsteman, suttit med i en rad olika nänmnder och föreningar. Dock inte i kyrkorådet. Men mina föräldrar satt med på 80- talet och dom berättade om en rejäl turbulens. Inte fridfullt som skulle ha kunnat tro.
  Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *