Lässvackor – Bokbloggsjerka 22-25 februari

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Jodå, visst drabbas jag av svackor. Mina svackor kan bero på olika saker och behöver därför tas om hand på olika sätt.

  • Allmän trötthet och brist på ork. Kanske har jag läst alltför mycket arbetsrelaterat material och då är inte läsning, inte ens läsning av en spännande bok, dem rätta avkopplingen. Åtgärden kan då vara besök på museum, se en film på bio eller umgås med vänner. Ibland är det sömn som behövs.
  • Boken är seg och tråkig, Åtgärden är då lämpligen att byta bok. Man måste inte läsa ut alla böcker man börjat på. 
  • Det är inte lockande att läsa, tiden går och jag upptäcker att jag inte läst på länge. Åtgärden är att acceptera att livet har sina cykler och låta det vara. Rätt vad det är så sitter jag där med en bok jag inte kan släppa medan diskbänken flödar över och dammråttorna växt sig så stora att de kan jaga katterna på flykt.

 

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *