Stiftslistan

Ikväll har min nomineringsgrupp, Socialdemokraterna i Spånga-Birka kontrakt, fastställt listan till Stockholms stift inför kyrkovalet i höst. Jag har haft en ordinarie plats i Stiftsfullmäktige under den innevarande mandatperioden och hoppas på att få vara mer aktiv under nästa.
Jag satt med i Främjandeutskottet under det första året, men sedan beslutade stiftsstyrelsen att man inte längre skulle ha ett främjandeutskott.
Skulle jag få önska lite vilt så där så skulle jag gärna sitta med i stiftsstyrelsen. Jag har varit aktiv i kyrkan sedan tonåren och som förtroendevald i snart 15 år så det känns som dags att få en lite mer betydande post. Men jag ska väl inte klaga, jag har haft en tid som kyrkorådsordförande i min hemförsamling före sammanläggningen.

I lokalen där vi var fanns en träskulptur som är spännande. Tyvärr hittade jag ingen information om varken konstnärens namn eller vad den symboliserar.
Är det någon läsare som vet så skriv gärna en kommentar.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Stiftslistan

 1. Ingrid skriver:

  Hoppas att du snart får den där posten du strävar efter. Det är fantastiskt att det finns människor med sådant engagemang.

  Själv är jag ingen föreningsmänniska och inte engagerad politiskt heller. Jag nöjer mig med en styrelseplats i SPF och RK och ställer upp för de föreningarna när de behöver mig, men ambitionen är absolut inte att få någon post där. RK vill ha mig som ordinarie sekreterare, men det har jag tackat nej till.

  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 2. Kraka skriver:

  Tack Ingrid!
  För mig har föreningsengagemang varit en livsstil i nästan hela mitt liv. Men ibland är det slitigt och tar mer energi än det ger. Men just stiftet känns meningsfullt.

  Ha en fin helg du också!
  Kram!
  / Moah

 3. Åsa skriver:

  Tyvärr är det väl så i de allra flesta fall att det inte precis är slagsmål om platser i olika sammanhang. Men då är det ju bra att det finns de som vill! Förmodar att Du utan svårighet får den post Du vill ha! Lycka till!

  • Kraka skriver:

   Tack Åsa!
   Platserna i Stiftsstyrelsen är det verklig konkurrens om och där är det inte lätt att komma med om man inte både är kompetent och ”känd”. Med känd menar jag i det här sammanhanget att man gjort sig ett namn och att de som väljer vet vem man är och vad man kan.
   Däremot vilka som ska sitta i Stiftsfullmäktige avgörs ju av valresultatet så där har du chansen att ge mig ett kryss på valsedeln. 🙂

 4. Gunnar skriver:

  Ja det är tur att det finns folk som ställer upp. Bra att du gör det.
  Ett bekymmer är ofta att få med yngre människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *