EFIT – Ett Foto I Timmen – 1 mars

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 1 mars hittar du här.

Kl 9: Jag vaknade exakt kl 09.00. Det första jag gjorde var att starta upp datorn och sedan blev det en lång frukost med nyhetsläsning.

Kl 10: Radon är en tråkig sak och förvaltningen mätte radon hemma hos mig för ett år sedan. Ännu tråkigare var att man vägrade berätta resultatet och vad man tänkt göra för att åtgärda evetuella förhöjda värden.
Nu ska man göra om mätningen för att se om deras åtgärder, fläktar under huset, sänkt värdena.
Eftersom jag inte fick veta vilka värden jag hade förra året har jag en egen mätning på gång, startad i början av februari. Att få radon mätt av en ackrediterad firma är faktiskt inte så dyrt. Det enda positiva med det eländiga radonet är att jag håller på att bli en inläst expert på radon och dess hälsofarliga verkningar, i övrigt är det bara skit.
Nu har jag, genom att låta lite lagom hotfullt irriterad, fått veta både resultatet av förra mätningen och vad de gjort för åtgärd.
Nu hänger de två mätarna där i varandras sällskap, som goda vänner eller bittra fiender återstår att se.

Kl 11: Den där eländiga disken som alltid lyckas lägga sig på hög de veckor då jag jobbar mycket. Det är inte så farligt som det ser ut, mest ett berg av plastlådor för medhavd mat.
Lådorna är självklart godkända för matförvaring och maten har jag lagat själv och då utgår jag från att ingen liten häst smugit sig in i grytor och karotter.
Efter en fantastisk föreläsning av Per Wadstein på Yggdrasil miljömanagemet AB åkte varenda låda ut som hade fel märkning, Däremot har jag inget principiellt mot att äta hästkött med fusket med märkningen av innehåll i livsmedel som nu rullar upp är bara för dj…lig.

Kl 12: Bilen behövde tankas och på vägen till macken insåg jag att det även behövde fyllas på spolarvätska.
Jag bor alldeles bredvid en statoilmacken i Akalla, eller nåja det är en trapp ner till macken och av förklarliga skäl tar jag inte den vägen när jag har bilen med mig. Då får jag åka runt.
Trots att jag bor så nära brukar jag ofta handla på macken i Sollentuna. Dels för att det inte är hälften så rörigt där dels för att jag har ett gott öga till dem efter att de under det beryktade strömavbrottet i Järva, för drygt tio år sedan, var det ställe där jag kunde få tag på kaffe. Allt var utslaget, det var mörkt, kallt, fanns inget vatten och eftersom Kista är ett område med stora serveranläggnigar så kunde man inte använda sitt bankomatkort heller och den som inte hade cash kunde inget köpa. Strömavbrottet varade i flera dygn, Statoil i Sollentuna försåg mig med varmt, gott kaffe under de dygn då vi saknade ström.
Jag är långsint ibland, men ännu mer har jag en elefants minne för de gånger någon gjort något extra för mig.

Kl 13: Med min elektroniska inköpslista i telefonen åkte jag till Coop Forum i Häggvik för att göra månadens större inköpsrunda.

Kl 14: Efter shoppingen var det dags för en fikastund. Kaffe, bakelse och en god bok är stresssänkande för mig och jag blev sittande en lång stund innan jag åkte hem.

Kl 15: Hemma igen. Dags för ett mellanmål.

Kl 16: På väg ut med retur för återvinning. Jag är en nästan fanatisk sopsorterare.

Kl 17: Hemma igen efter en kortare utflykt till apoteket i Kista centrum

Kl 18: Kokar potatis till nattens lunchmatlåda.Har tänkt ta med mig kålpudding, potatis och lingonsylt.

Kl 19: Ferdinand har just satt sig upp för att lämna kudden till mig så jag kan sova en timme före jobbet.

Kl 20: Väskorna är packade och det är dags att gå ut till bilen för att åka till jobbet.

Kl 21: Framme vid jobbet. Nu lämnar jag er och önskar alla en trevlig helg.

 

EFIT

 

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2013. Bokmärk permalänken.

7 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 1 mars

 1. Maria skriver:

  Du hann verkligen med mycket på din efit-dag.
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg.

  • Kraka skriver:

   Ja, jag brukar antingen hinna tusen och en sak eller inget alls under mina dagar. Idag har jag sovit hela dagen, men så blir dte ju när man jobbar natt.
   Ha en trevlig helg du också!

 2. Benita skriver:

  Hästkött är generellt sett gott och bra kött. Men, tyvärr går det inte att lita på den svarta eller dolda slakten av hästar, eftersom i stort sett alla hästar som går den vägen och blir mat har medicinerats med antibiotika och alltså inte är tjänliga som mat.
  Men, det bryr dom sej inte om som slaktar hästar i det fördolda.

  Vi vet inte mycket alls om vad vi egentligen köper och äter. Och, jag önskar så att vi kunde få lite bättre insyn i hanteringen av ännu levande djur osv.
  Jag skulle gärna besöka en kött- och/eller mjölkbonde och se hur korna och grisarna (och hönsen) lever… och jag skulle ansolut föredra att betala vad det kostar att få min mat från en leverantör som gör rätt!

  Att köpa kravmärkt osv är ingen garanti.
  Inte heller att välja t.ex Findus framför Euroshopper… då det nu visat sej att dessa varor produceras på SAMMA STÄLLE i Rumänien.

  Trevligt att få följa din fredag. 🙂

 3. Kraka skriver:

  Ja, man skulle verkligen vilja ha mer ärlighet i branchen och att det togs mer på allvar problemen med läkemedel i våra livsmedel.
  Man skyller på att det är ungarnas antibiotikakurer mot öroninflammation som orsakar resistenta bakterier när det i själva verket är de stora mängder vi får i oss med maten och i dricksvattnet (!).
  Trevligt att du tittade in och tog dig tid att skriva en kommentar! Ha en fortsatt trevlig helg!

 4. Micke skriver:

  Härliga beskrivningar över bilderna och inte minst över kaffet 🙂

  • Kraka skriver:

   En av mina före detta arbetskamrater brukar säga att jag har svart bälte i fika. Jag älskar att sitta med en kopp och gärna en bakelse och läsa och/eller filosofera över livet.

 5. Pingback: Hoppas på friska fläktar | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *