Jag är urled på tid som är ur led

Allla dessa klockor som finns över allt, vad är de till för egentligen? Det finns klockor på äldre byggnader, ja en och annan ny också förresten, på skolor och kyrkor. Det sitter klockor inne på stationer och vid hållplatser. Men vad är de till för egentligen?

Man skulle ju vid första tanken kunna tro att de är till för att vi som är ute och rör på oss ska veta vad klockan är. För att vi som är ute ska veta om vi har bråttom eller har gott om tid till affären, jobbet eller det där mötet vi är på väg till.
Men så är det ju knappast, för sällan går de där klockorna rätt. Inte ens de klockor vi har inne på min arbetsplats går lika och det skiljer uppe mot tio minuter mellan vissa av dem. Om någon över huvud taget visar rätt tid vet jag inte men jag vet att det finns en klocka i en av korridorerna på Huddinge sjukhus som visat samma tid de senaste tio åren. Oavsett när man passerar den visar den samma tid. Till råga på allt tror jag att det är en av de där centralstyrda som är trasig och ingen bryr sig att laga den. Själv skulle jag nog få en chock om den en dag visade en annan tid än den brukar när jag passerar den. Man liksom vänjer sig vid vissa saker…

Här om dagen skulle jag träffa någon kl 13.00 inne i stan.  Jag behöver ungefär en halvtimme för att hinna från min T-banestation till platsen dit jag skulle.
I min värld hade jag gott om tid och skulle inte alls behöva känna mig stressad. Klockan i mobilen ska rimligen inte kunna gå fel. Ändå fick jag hjärtat i halsgropen när jag såg klockan på min station och blev helt förvirrad och bara måste ringa Fröken ur för att kolla om jag möjligen ändå hade fel på min kronometer.

 

 

 

 

Klockan är 12.15. Eller hur?

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *