Visst kan man väl få fuska lite?

Lördagskväll och arbete igen. Bara att bita i det sura äpplet och gilla läget.
På vägen hem från förra natten passade jag på att köpa ett par paket mix till saffranskaka som jag sedan bakade ihop till en kaka när jag sovit färdigt. För visst kan man väl få göra det lite lätt för sig när man jobbar?
Vill ni se en fin, helt hembakad, kaka kan ni titta in hos min vän Frudin som bjuder på receptet till en glutenfri banankaka.

 

 

 

 

 

Lättbakad saffranskaka av mix

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Visst kan man väl få fuska lite?

 1. Gunnar skriver:

  Det ser gott ut o visst får man ta genvägar. Här bakas det inte särskilt mycket alls nu för tiden. Vi har alldeles för nära till ett fantastiskt konditori.

 2. Frudin skriver:

  🙂 Man tackar för berömmet!
  Nu tycker jag ändå att din kaka var grymt snygg! Vilken fin form! Var har du hittat den?
  Mix är säkert godare än ”hembakt”, det borde det ju vara för de har ju filat så länge på recepten… men nu är det ju glutenfritt som gäller här, att göda en mager make med så det är bara att baka på! Kram och njut av kakan!

 3. Kraka skriver:

  Njae, vad det är de utvecklat kan man ju fundera över. Mixen innehåller väl, precis som köpebröd, en massa kemikalier. Men den var rätt god och vi åt halva kakan under natten. Vi är tre sjuksköterskor, tre undersköterskor och en doktor så det var väl rätt lagom. Formen är stor och det går alltid åt dubbel sats för att fylla den oavsett om man gör smeten på mix eller från grunden.
  På morgonen lät jag dagpersonalen ärva det som var kvar och det fanns inte en smula kvar på kvällen så de måste också tyckt den var god.

  Jag är grymt förälskad i den där formen som heter Katedral. Jag fick syn på den en sen kväll när jag gick förbi Blomingdales i NewYork. Var bara tvungen att gå dit och köpa den dagen efter. Den är väldigt tung., men jag börjar få tradition på att köpa tunga saker som jag sedan fraktar i min resväska transatlantiskt. 😀
  Jag har sett att den numera går att skicka efter från webbshoppar som säljer bak- och matlagningsattiraljer. Troligen kan man också få tag på den i specialaffärer här hemma nu. Men inte då jag köpte den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *