Katarinamässa på Påskdagen

Påsknattsmässan och den på påskdagen har samma Bibeltexter så därför gjorde det inget att jag faktiskt inte orkade åka iväg till någon midnattsmässa på påskaftonens kväll.
Ja, nu var det ju inte så att jag inte hörde texterna på natten, jag tittade och lyssnade på den midnattsmässa som direktsändes från Linköpings domkyrka.

Eftersom jag bestämt mig för att på något sätt delta i samliga påskens gudstjänster men i olika kyrkor åkte jag in till söder på påskdagen och gick på Katarinamässan i Katarina kyrka. Det var mycket folk där, i stort sett fullsatt. Dessvärre hade jag oturen att hamna bredvid en man som inte bara sjöng hellre än bra, han överröstade hela den delen av kyrkan med sin falsksång. Men på det hela taget var det nog en bra gudstjänst även om jag inte riktigt kände mig hemma där.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *