Stor och kraftfull

Ja, vem drömmer inte om att bli berömd ibland? Det vittnar inte minst alla ungdomars drömmar om att läsa media och sedan ha en egen talkshow på TV om. Vem vill egentligen slita och släpa i det fördolda med att bädda, tvätta stjärtar och dela ut mediciner?

Någon som drömmer om att bli rikitgt känd och framstående är Oscar Diggs, huvudpersonen i Oz – The great and powerfull.

Oscar är en minst sagt medioker trollkarl som uppträder på cirkusar och nöjesfält med sina enkla, och lätt genomskådade, tricks. Han är också en svekfull kvinnokarl som ingen riktigt kan lita på.
Efter en storm, då hans luftballong slitit sig, hamnar han i landet Oz, där han först tror att han genom sin charm och sina billiga tricks ska kunna lura till sig både berömmelse och rikedomar, får en chans att visa att han också kan göra något som är viktigt för andra.

Filmen är både vacker, spännande och har ett budskap – om vi håller ihop och tror på det vi gör så kommer vi att segra.
Att se filmen i 3D ger ett extra djup åt filmupplevelsen, även om filmens budskap naturligtvis är lika framträdande i vanlig 2D.

Jag blev bjuden på bio av min son som påskpresent på påskdagen, av mig hade han tidigare under påsken fått ett påskägg med godis. Barn blir aldrig för gamla för påskägg och mammor blir alltid lika glada av att gör något tillsammans med sina barn.

Det här inlägget postades i Film, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Stor och kraftfull

  1. Gunnar skriver:

    Det är en film som jag gärna skulle vilja se. Fast jag väntar nog tills den kommer på dvd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *