Mellan hemarbete och jobbdags

Har haft tvättstugan idag, ett inte alltför ansträngande arbete men det tar ändå en del tid. När jag var klar tog jag en promenad bort till Coop Forum i Häggvik för att dels ta en fika dels köpa lite potatis.

 


Nu har verkligen Tussilagon invaderat dikesrenarna

 

 

Unnade mig en rejäl stund egentid och en god bakelse till kaffet

 

 

 

Äntligen är videkissarna på gång, dessa växtvärldens små kattungar

 

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Mellan hemarbete och jobbdags

 1. Åsa skriver:

  Ibland är jag lite avundsjuk på Dig! Så ofta Du har tillfälle till att njuta av naturen på olika sätt. Jobbar man mån- fredag hela dagarna så är ju en stor del av helgen ett tvättande,städande,handlande och allt sånt. Men Du berättar ju ofta om upplevelser i naturen. Och då tänker jag; så nåt ska jag göra sen då jag är pensionär ! Så dumt; man vet ju inte hur man har det då den dan kommer.
  Beundrar hur Du får till det och kan verkligen tycka att Du har möjlighet till så mycket mer än de fasta tider som jobbet innebär.
  Att göra som Du gör tycker jag verkar optimalt!
  Ha det!

  • Kraka skriver:

   Jag behöver komma ut i naturen för att hantera jobbstressen och reflektera över livet. Mitt jobb är både fysiskt och psykiskt tungt, speciellt tänker jag på de existensiella frågor som dyker upp då unga, eller relativt unga, människor drabbas av svåra sjuksomar eller olyckor och många gånger inte överlever.
   Alla dessa mänskliga möten, alla anhörigsamtal och alla funderingar som vi aldrig får någon som helst hjälp att bearbeta. Har fortfarande svårt att förlåta att jag inte fick ens ett endaste samtal när jag hittade en av mina tidigare närmsta vänner i en säng på jobbet. Hon kämpade sedan i nästan ett halvår innan hon gick bort. Man hade väl i alla fall kunnat låta mig prata med sjukhusprästen, det kostar ju inte ens pengar för kliniken. Förresten är hon inte den enda person jag känt som legat döende på min arbetsplats. Vården är så himla dåliga på att ta hand om sina egna. Vi ska bara orka och orka och orka…

   Det är sant att jag är ledig många vardagar, men då ska man inte glömma att dels jobbar jag nätterna och då är dagarna mina ”nätter”, dels jobbar jag väldigt många lördagar och söndagar. Jag är inte ledig mer än någon annan som jobbar 40-timmarsvecka, bara på andra tider. Skiftarbete innebär, enligt lag, 38,25 timmar i veckoarbetstid och det är inte stor skillnad mot 40 timmar. Utöver det har jag mina förtroendeuppdrag som också är arbetstid och till vilka det krävs både inläsningstid och förberedelse. Volontäruppdrag kan däremot ses som fritidssyssla och jämställas med läsning, trädgårdsarberte eller vad man nu vill pyssla med för sitt nöjes skull.

 2. Åsa skriver:

  En sak till; att unna mig en fika med bakelse; det finns inte på min karta! Skulle aldrig hinna med nåt sånt.( hade ”Åsa”- dagar förr då jag kunde göra liknande( nja aldrig bakelsekonsumerande men liknande saker med bara mig själv), men det var många år sedan jag hann med nåt sånt

  • Kraka skriver:

   Jag fikar ofta samtidigt som jag läser. Det kan vara möteshandlingar, protokoll, jobbrelaterade artiklar eller skönlitteratur. Just den här gången var det en tidning jag bläddrade i, men det är inte alltför ofta jag hinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *