Tre och en halv kilometer

Det är kanske inte så långt att gå tre och en halv kilometer, men det beror ju på när och var man går.
Just nu pågår en stegtävling bland sjukvårdspersonal i Stockholms län. Självklart har även min arbetsplats ett lag som är med och tävlar. Vi ligger väl inte precis i täten, men vårt sjukhus växlar mellan att ligga på första och andra plats.

Ett av hjälpmedlen man använder är en stegräknare och den räknar också ut hur långt man gått om man ställt in sin steglängd.
Oftast missar jag att hålla koll under dagen och har därför bara dygnssaldot att jämföra med. Mätaren börjar sitt nya dygn vid midnatt då den slår om själv och börjar från noll. De gamla resulaten ligger sedan kvar ett tag.

I morse tittade jag hur långt jag gått mellan midnatt och klockan kvart över sju då jag slutade mitt arbetspass. Det visade sig att jag gått just tre och en halv kilometer inne på avdelningen. Det blir med andra ord en hel del steg mellan patienten och expeditionen, till läkemedelsrummet och tillbaka, runt patienten för att ge mediciner och kolla de olika apparaterna och i samband med olika omvårdnadsåtgärder. Inatt var det en rätt lugn natt med mestadels bara rutinarbete och inga akuta händelser då det kan bli en väldig massa extra aktivitet runt en patient. Inte undra på att jag känner mig rätt trött i benen vissa morgnar…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *