Reslust – Bokbloggsjerka 3-6 maj

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Att resa är en stor och viktig del av mitt liv och jag får ständigt lust att se platser jag läser om, även platser som inte alls är så spännande egentligen.
Men en bok, eller en serie böcker egentligen, som verkligen fick mig att längta efter att resa i Storbritannien i allmänhet  och Skottland i synnerhet är Diana Gabaldon i hennes böcker om Claire Beauchamps och Jamie Frasers äventyr i 1700-talets Skottland. Claire och Jamie gör även resor till Frankrike och Amerika. Men framför allt är det ett slags blandning av historisk roman och science fiction med resor över tidsgränsen mellan nutid och historisk tid. Att få se Craigna dun i verkligheten känns som ett måste för mig och till viss del infann sig samma känsla när jag förra påsken var uppe vid Ale stenar. 

Främlingen (Outlander) heter den första boken i serien och följs av ett antal böcker där den senast utgivna heter Som ett eko (An echo in the bone).
Att Claire är sjuksköterska gör dessutom att jag känner mig själsligen närbesläktad med henne och jag tror aldrig att jag tidigare påverkats så starkt av en fiktiv, skönlitterär bok.

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *