EFIT – Ett Foto I Timmen – 18 maj

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 18 maj hittar du här.

Precis som förra gången det var EFIT befanna jag mig utomlands den 18 maj och därför kommer mitt bidrag lite sent.

Kl 08: Jag vaknar i min säng på Tallink City hotell och sätter  mig upp och tar dagens första bild.

Kl 09: Jag älskar hotellfrukostar och äter länge av läckerheterna. Som avslutning till sista koppen kaffe tar jag pankakor, vaniljyoughurt och lite bacon.

Kl 10: Tillbaka på rummet. En obäddad säng ser verkligen trist ut…

Kl 11: Blir stående vid fönstret en lång stund medan jag funderar över hur olika människors villkor är. En del av husen på hotellets baksida är en verklig kontrast till det lyxiga köpcentrat på andra sidan.

Kl 12: Dags att checka ut och lämna in bagaget i förvaringen och gå ut på stan.

Kl 13: Viru centrum är ett stort köpcentrum med mycket att titta på. Här är blomsteraffärens skyltfönster.

Kl 14: Inne i bokhandeln finns ett café och jag tar en kopp kaffe och något slags smördegsbakverk med salami i mitten. Gott, men lite för degigt inuti.

Kl 15: Den som känner mig vet att jag kan fastna i bokhandeln nästan hur länge som helst. Den här bilden fanns på flera ställen och verkade vara lite av deras symbol.
Visst känner du igen några av sagorna som bildillustrationerna kommer från?

Kl 16: På väg från Gamla stan till hotellet får jag syn på en spelande grupp. De ser inte ut som Hare krishna, men de låter ungefär som dem.

Kl 17: Med raska kliv skyndar jag mot färjeterminalen. Medan jag väntar vid ett övergångsställe funderar jag på hur förändrat Tallinn är mot första gången jag var där – på gott och ont. Swedbank, Vapiano och KPMG, kunde varit i vilken storstad som helst. Världen ser likadan ut överallt och vi är mer lika än olika.

Kl 18: Jag lägger upp mina inköp från dagens shopping i Tallinn. Kanske kan man undra vad som fått mig att köpa en tekula, men förklaringen är enklare än man tror. Jag har letat efter en sådan i Stockholm och inte hittat någon och plötsligt bara låg den där i kaffe- och tehandeln. Finns säkert i specialbutiker hemma också, men jag har bara hunnit titta där jag brukar handla.
Kylskåpsmagneter är en av mina passioner, Vana Tallinn är en god likör, guideboken har många bra tips och vackra bilder och en snygg anteckningsbok är aldrig fel.

Kl 19: Den gemensamma delen av resan avslutas med att vi äter buffé tillsammans. Det gäller att vara taktisk och välja det godaste. Det fanns en hel del goda ostar.

Kl 20: Det är alltid skönt att ta av skorna och lägga upp fötterna en stund.

Kl 21: På hyttdörrens insida finns ett anslag om hur man ska agera om det blir till exempel brand. Där står bland annat att man ska klä sig varmt. Låter ju klokt vid första anblicken…

Kl 22: Till Marie Richarrdssons röst och hennes uppläsning av Anna Janssons Alla de stillsamma döda somnar jag och sover gott.

 

EFIT

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2013. Bokmärk permalänken.

Ett svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 18 maj

  1. Maria skriver:

    Kikar in på din dag. Har aldrig besökt Tallinn så det var verkligen roligt att se dina foton och lite om vad du gjorde där.

    Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *