Vardagslyx? Nej, inte den här gången

Jag unnar mig ofta en paus med fika när jag är ute, men den här gången var det inte så. Ett akut behov av tre glödlampor hade infunnit sig och trots tidsbrist var jag tvungen att köpa dem.
Tro nu inte att jag har något elektriskt fel eftersom tre lampor gått sönder samtidigt för så är icke fallet. Först gick en av lamporna i köket sönder, sedan en till. Men i köket finns annan belysning som duger bra. Men när lampan innanför ytterdörren gick sönder fick det vara nog, famla i mörker är inget för mig,
Åkte till IKEA för mina lampinköp och hade tur, det fanns prisvärda förpackningra med just tre lampor. På vägen ut fikade jag, jodå det gjorde jag. Men det var inte för att unna mig vardagslyx utan för att jag inte hunnit äta och inte heller skulle hinna åka hem och göra det. Fick bli kaffe och en pizzaslice. En kanelbulle ingick i priset för kaffet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vardagslyx? Nej, inte den här gången

 1. Ingrid skriver:

  Det där att köpa glödlampor har blivit väldigt komplicerat. Det är inte som förut när man bara kunde gå in och ta en förpackning, nu är det många olika val man ska göra innan man kan bestämma sig.

  Och så farliga de är när de går sönder! Nog är det märkligt att man förbjuder kvicksilvertermometrar, men tillåter glödlampor som utsöndrar så mycket kvicksilver att man måste gå ut och vädra rummet minst en halvtimme om man skulle råka slå sönder den och sedan ska delarna läggas i en burk med ett väl förslutet lock och det hela lämnas som farligt avfall på återvinningen.

  Hur tänkte de där???

  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är lite märkligt för jag tror ju att de flesta faktiskt, tvärt emot vad man ska, kastar gamla lampor i soporna. Dyrt har det blivit också och jag tycker inte alls att det kompenseras av längre hållbarhet. Förr kunda man ju köpa en tioförpackning glödlampor och ha hemma i skåpet, nu får man köpa när det är nödvändigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *