Flygande drömmar

Även fast jag vet var den kommer att landa sätter den igång fantasin. För visst vore det spännande att flyga iväg mot nya äventyr…
Himlen var klarblå och helt molnfri igår när jag ställde bilen på parkeringen och den stora, röda ballongen svävade över mig.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Flygande drömmar

 1. Åsa skriver:

  Hur kan Du veta vart den ska landa? Det vet ju oftast inte ens ballongföraren!

  • Kraka skriver:

   Det är väl klart att de vet var de ska landa, även om vindar och landningsförhållanden avgör valet av plats. Men man kan inte gå ner med en ballong lite hur som helst och med tanke på situationen såg det ut som att de var på väg till landing på Järvafältet. Att det sedan ibland händer saker som gör att det går snett och visst händer det att man måste landa mitt på motorvägen eller fastnar i ett träd men det tillhör inte vanligheterna.
   Det finns en ballonglandningsplats nära där jag bor och jag har varit där några gånger och tittat. Självklart VET jag inte att de landade där men sannolikheten är tillräckligt stor för att jag ska tro det var så.

 2. Åsa skriver:

  Aha! De gånger jag flugit ballong har de alls inte vetat. Bara på ett ungefär,men en gång råkade vi hamna mycket olägligt inne på stängt militärområde. Gången efter i vattnet vid Ålsten. De vet ju vartåt det blåser,de har några alternativ,men alternativen är rätt stort spridda.

  • Kraka skriver:

   Det är naturligtvis bara en kvalificerad gissning, men klockan var nästan halv tio på kvällen och de var på väg mot Järvafältet och de brukar gå ner där så då gissar jag att det var så. Jag kunde gått och tittat efter, men jag hade lövbiff och potatisgratäng i kassen och ville ha en kväll på balkongen med mat och ett glas vin innan det blev för sent. Det var ju en lugn kväll utan alltför mycket vind så jag tror nog att de gick ner där de tänkt sig. Men man kan ju aldrig veta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *