Man måste släcka lyset innan man somnar

Jag kan sova nästan hur som helst och var som helst om det inte är för kallt eller möjligen för varmt.
På vägen ner mot Marstrand stannade jag några gånger för att äta och dricka kaffe. Jag passade också på att blunda lite.
När jag gjorde mitt sista stopp bara för att jag var trött hade det redan blivit ljust. Det var inte på någon nattöppen bensinstation men kändes ändå tryggt. Det är en mack där många långtradare stannar för att chafförerna ska få några vilotimmar.

Jag sov gott och vaknade efter så där tre timmar eller kanske lite mer. Men när jag skulle köra vidare var det helt omöjligt att få igång bilen. Jag funderade på om jag kanske inte vridit av tändningen ordentligt och därför dragit ur batteriet.
Det kändes verkligen inte så kul för det var länge till macken skulle öppna och jag ville ju komma vidare. Jag traskade runt lite och lyssnade på en bok och försökte gilla läget.

Nu hade jag tur för jag fick hjälp av en av långtradarchaffisarna att starta bilen. Vi skarvade ihop mina startkablar med hans för att de skulle räcka fram. Det går ju inte att komma tillräckligt nära med en så stor bil.

När jag körde iväg förstod jag vad som varit felet. Jag hade haft halvljuset påslaget för att kunna använda helljuset i mörkret och när det blev ljust glömde jag slå över på det vanliga som släcker sig när man slår av motorn. Kliver man ur bilen och glömmer klingar det högt och ljudligt, men jag satt ju kvar utan att öppna dörren och då märktes det ju inte. Men allt ordnade sig till det bästa och jag hoppas jag inte gör om det .

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Man måste släcka lyset innan man somnar

  1. Louise skriver:

    Det där har jag varit med om själv några gånger. Senast så var det efter besiktningen förra året. Besiktningsmannen hade tydligen ställt om lyset och inte ställt tillbaka det, och eftersom det var ljust så såg jag inte det där jag lämnade bilen för att gå till jobbet efteråt. Har ingen varning i min bil heller, som så många moderna bilar har numera …
    Inte kul att komma till bilen för att åka hem och den är stendöd … :S
    Tack och lov satt det en kille i en bil bredvid den gången. Han kunde hjälpa mig med startkablar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *