Genreförväntningar – Bokbloggsjerka 7-10 juni

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Hur ”genrebunden” är du? Det vill säga vad förväntar du dig av en bok som är kategoliserad i en viss genre? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Det är klart att jag förväntar mig minst ett mord i en deckare eller polisroman, att en spänningsroman verkligen ska vara spännande och att en rysare ska innehålla någon typ av skräckmoment. Men framför allt förväntar jag mig att texten på baksidan ska stämma med bokens handling och att de frågor som man ställer sig när man läst baksidetexten verkligen ska få svar. Tyvärr är det ju inte alltid så och då blir jag både irriterad och besviken.

 

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *