Den grabben gillar jag – Bokbloggsjerka 28 juni – 1 juli

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Vilken ”bad guy/girl” tycker du bäst om och varför?  Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Direkt jag ser frågan känns svaret självklart. Kan inte tänka mig ett annat svar än Henrik, HP, Pettersson, i Anders de la Mottes böcker om HP.
Hittills finns det tre böcker: Geim, Buzz och Bubble.

Jag föll direkt för den här killen när jag läste Geim. Om han är en bad guy eller inte beror på vem man frågar. Han har aldrig några onda uppsåt och även om han gör en del riktigt fula saker så är det för att han måste.

HP är en vilsen figur, men ack så smart. Han lyckas hitta udda lösningar trots att han ofta är i svår knipa.
Jag är väldigt svag för hackers/crackers och känner några i det verkliga livet. Men på den tiden det begav sig och jag var ung fanns knappast några hackare och datorer var, om inte helt obefintliga, så i alla fall inget som förekom i min värld. Datorer och internet i dagens mening har sitt ursprung i tidigt 1980-tal eller möjligen, om man går lite djupare, slutet av 1970-talet. Men bad guys har det förekommit många i mitt liv.

Trots att jag ofta sagt mig själv att jag inte vill ha något strul i mitt liv, att jag är för gammal för att vara på flykt och vara indragen i den sortens problem skulle jag inte tveka att alliera mig med HP om han knackade på min dörr och bad om min hjälp. Han är precis den sortens kille som jag alltid fallit för – kanske för att vi innerst inne är rätt lika i sättet att tänka.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *