Noveller – Bokbloggsjerka 5-7 juli

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Brukar du läsa noveller och/eller andra ”short stories”, vilken/vilka är din favorit/dina favoriter i så fall. Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Nej, jag brukar inte läsa noveller, i allafall inte litterära noveller. Mitt novelläsande inskränker sig till de korta berättelserna i någon veckotidning, oftast Allas.
Men jag minns en novell jag läste när jag gick och läste engelska och det är en novell av Roald Dahl, Lamb to the slaugther.

Berättelsen handlar om en kvinna som mördat sin man och medan poliserna letar efter det tunga, trubbiga föremål som hennes man blivit ihjälslagen med tillagar kvinnan en djupfryst lamstek i sin ugn. Hon bjuder sedan poliserna på middag och därmed försvinner mordvapnet för alltid.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *