Nackdel

Trots att vi inte haft så där riktigt tunga patienter den senaste veckan och jag varit ledig veckan innan drabbades jag igår kväll av en förfärlig värk i nacken.
Jag hade inte lyft något extra tungt, inte gjort något jag inte brukar göra och det hela kändes obegripligt.

Värken blev allt värre och till sist kunde jag inte tänka på något annat. Jag tog ett par Panodil, trots att jag försöker undvika Paracetamol. Jag värmde handdukar och la om nacken och det kändes visserligen skönt men hjälpte inte mot smärtan.

Till sist kom en av mina kollegor på att vi skulle koppla på TNS/TENS för att se om det hjälpte. Jag gick med elektroderna på i flera timmar och det lindrade. Men vid morgonkaffet tyckte jag det kunde vara dags att stänga av strömmen. Men då kom smärtan sakta tillbaka igen och jag fick vira ännu en varm handduk om mig.

Nu ska jag sova och jag hoppas att sömn ska hjälpa, att det bara handlar om överansträngning och att det snart går över. Sommaren 2006 var jag sjukskriven en månad för nackbesvär. Men då hade vi en långliggande patient som vägde drygt 140 kilo med ständiga diarréer och vi bäddade helt rent i dennes säng och tvättade patienten så där tio gånger varje natt eller mer. Men någon sådan arbetsbörda har jag inte haft på länge tack och lov.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Nackdel

  1. Pingback: Dags att damma av en gammal mall igen | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *