Dags att damma av en gammal mall igen

Egentligen kan jag skriva fritt och behöver inte någon mall. Men när jag går tillbaka till gamla inlägg tycker jag att det är roligt att jämföra hur olika vardagen ser ut vid olika tillfällen i livet.
Jag har inte hittat på frågorna själv utan lånat dem från någon annan bloggare, vem minns jag inte just nu.

När gick jag upp?

Jag vaknade klockan 06.40.
Jag gick på toa och tänkte att jag skulle bädda ner mig och fortsätta sova. Men när jag kom tillbaka till mitt rum ville jag ha kaffe och så fick det bli.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag tittade lite på några olika nyhetssajter och på några mail. Sedan fortsatte jag att lyssna på boken jag just då lyssnade på, Nybyggarna.
Jag hade koll på datorn och svarade lite på chattmeddelanden vartefter de kom.

Vad serverades?

Kaffe, kaffe och kaffe.
Jag lyckades hitta en skiva knäckebröd och en liten bit ytterligare, kanske en tredjedels skiva. Åt dem med kaviar och ost. Funderade på att gå ner och köpa något hos Bergs, men kände mig inte så sugen just då och bestämde mig för att vänta till senare.

Vad gjorde jag sedan?

Jag diskade, bäddade och gick ut med soporna.
Eftersom solen börjat komma fram gjorde jag ännu en kopp kaffe och satte mig på uteplatsen med boken i lurarna. Det blev fler koppar och en god stund med ljudbok och dator.

Sent om sider gick jag ut och tog en promenad på kajen. Bestämde mig för att sätta mig på Maritimes uteservering och äta lunch. Blev kvar där ett bra tag och avslutade min måltid med marängsviss. Mätt och belåten gick jag hem till mitt rum och la mig på sängen och lyssnade klart på boken.

Under eftermiddagen och kvällen pratade jag med olika grannar här på Sommarhotellet. Jag började lyssna på den sista delen, Sista brevet till Sverige, i Vilhem Mobergs serie om dem som utvandrade från Sverige till Amerika. Det är en fantastisk berättelse och jag vill verkligen rekommendera alla att läsa eller lyssna på den.

Jag avslutade kvällen med att se lite film, ett avsnitt av Erövraren. Drack en halv kopp kaffe och insåg att det var sovdags. Dagen gick fort, alltför fort.

Köpte jag något?

Jag köpte ju lunchen på Maritime. Jag åt deras hamburgare med klyftpotatis, coldslaw och hickorysås. Till det drack jag två glas rödvin och sedan marängsviss och ett par koppar kaffe som dessert.
I övrigt köpte jag inget denna dag.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Jag hade tänkt åka in till Göteborg för att dels flytta en del saker till min nya, tillfälliga, bostad dels gå på SATS och träna. Men eftersom vädret var så fint ändrade jag mig. Det är min sista helg för den här sommaren på Marstrand och det hade varit synd att missa den för att åka in till stan.

Middag?

Att äta någon mer lagad mat efter den lunchen var inte aktuellt! Åt en liten knäckemacka och drack det sista av mitt vita vin, det blev ett halvt glas. Till min lycka hittade jag lite rester av rutknäcke på översta hyllan i skåpet och det kommer att räcka som frukost imorgon också.

En bra sak som hände under dagen?

Det bästa som hände var att det blev sol och fint väder. Trodde faktiskt att det skulle bli mulet och regn när jag planerade mina lediga dagar.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Jag tänker att det blev en bra dag. Jag tänker också att det är synd att jag inte är ledig ett par dagar till, skulle behöva vila. Det tar på krafterna att ha ont och även om jag är bättre idag så skulle nog ett par dagar till med vila vara bra för mig.
Det känns också sorgligt att det snart är dags att lämna ön för i år. Sommaren gick så fort och det är långt till nästa sommar.

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dags att damma av en gammal mall igen

 1. Louise skriver:

  Hm … verkligen tänkvärt detta. Om man gjorde så här lite oftare så kanske man inte skulle få känslan av att dagarna bara försvinner, så som det ofta känns tycker jag …
  Så här blir *livet* tydliggjort, svart på vitt. Jag tror inte jag skulle orka varje dag, men då och då …
  Jag har tacklat dagboksskrivandet på olika sätt genom åren. Jag har skrivit några rader varje dag, i yngre dagar (metoden rann ut i sanden). Jag har försökt att sammanfatta en vecka i taget. Det är inte optimalt när man har dåligt minne. Kräver sin man/kvinna att grunna igenom veckan och det tar tid (metoden rann ut i sanden). Nu gör jag korta och snabba noteringar i min agenda, både vad som ska göras och vad som blivit gjort. Dagbok skriver jag när andan faller på, och då kan det bli flera sidor. Där hamnar känslor och händelser i mer djuplodande reflektion. Och så har vi ju bloggen då, som har blivit något slags mellanting mellan dagbok och samtal. Den kräver större eftertanke och försiktighet, men är väldigt bra och viktig i loggandet av mitt liv …
  Kan ibland ta lite för mycket tid, i mitt tycke, men jag har svårt att vara utan den. Bloggen är dörren till er, mina bloggvänner, som jag också vill knyta an till …
  Att börja blogga har gjort att det blivit viktigare att strukturera, planera och prioritera sina lediga dagar. Man måste hitta en bra balansgång.
  Bloggandet ser också olika ut beroende på behov och mående. Ibland är bloggen terapi, medan den kan vara ett gissel i andra sammanhang …

  Man kanske skulle ta till sig den här mallen som bas, och utforma den lite efter eget huvud … Bra inlägg … 😉

 2. Ingrid skriver:

  Ofta känner man att dagarna bara förflyter och att timmarna går utan att man har uträttat något vettigt. Då skulle man kanske göra som du, ha en sådan här mall och vips har man ändå gjort en hel del. Jag plockar gärna upp den kastade handsken!

  Det låter verkligen som om du haft en fin lördag. Jag hoppas att den här söndagen varit lika bra och att du slipper alltför tunga lyft och svåra patienter. Hoppas att din nacke inte kommer att bli sämre nu när du börjar jobba igen.
  Kram, Ingrid

 3. johnny forsberg skriver:

  Min vän! Så klok Du är som lever här och nu! Tar emot så mkt smärtlindring som Du vet Du kan ta! Tar ett behagligt avsked av ÖN (med viss vemod) och är sparsam.
  Ville mobergs serie är fantastiskt bra. Äldre generationer i släkten emigrerade från Karlshamn o min kusin håller kontakt med dem!
  Min favoritreplik i tv serien är kanske när Hasse Alfredsson utbrister: ”Jag älskar amerikatt, för där kan man gå ut på morron på bron och släppa morronfisen utan att hela trakten bär runt Den!”
  Ha det bästast
  Johnny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *