Klichéer – Bokbloggsjerka 16-19 augusti

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Finns det någon författare som i ditt tycke kommer undan med de så förhatliga klichéerna? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Klichéer är väl trista i de flesta sammanhang, i alla fall om det blir för många av dem. Men en författare som driver med klichéer är Fredrik Lindström. Hans böcker Vad gör alla okända människor hela dagarna och När börjar det riktiga livet driver med  två av vår tids stora klichéer, att det är viktigt att vara känd och att det vanliga livet inte är på riktigt. Jag älskar att skratta åt hans sätt att berätta och att driva med det mesta. Han är duktig på att behandla språket, han är ju expert på språk, och det gör att han kommer undan med en hel del språkligt ”krafs”. Det är endast den som kan och vet reglerna som får göra undantag från dem, vilket ju också är ett slags kliché, som jag själv ofta använder.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

4 svar på Klichéer – Bokbloggsjerka 16-19 augusti

 1. Monika skriver:

  Fredrik Lindström använder ju mest klichéer för att visa upp dem i ljuset. Och driva med dem. Det är ju lite annorlunda än att använda dem för att man inte kan/orkar bättre 🙂

  • Kraka skriver:

   Det är därför jag gillar hans böcker så mycket. Han plockar fram det där klichéartade i livet och visar på att vi alla är mer lika än olika. För visst är väl livet ibland/ofta som en enda stor kliché… 😉

 2. johnny forsberg skriver:

  Hej vännen! Läste en ny intressant sak här på bloggen: Kinesiskt horoskop. Jag är tydligen öst, Häst och väst tvilling. Hoppsan får läsa det igen. hmm stämmer/stämmer inte!
  Ha en sköööööööön vila innan jobbet/plikten kallar.
  Kram och ha det BÄST!

  • Kraka skriver:

   Hej!
   Du måste ha läst om kinesisk astrologi i någon annans blogg. Jag kan inte hitta några inlägg jag skrivit i det ämnet.
   Däremot har jag citerat en del ”vanliga” tidningshoroskop några gånger.
   Önskar dig en bra och givande dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *