Passande namn – Bokbloggsjerka 23-26 augusti

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Låt oss återgå till ämnet karaktärer för en stund: Finns det någon karaktär som bär upp sitt namn exeptionellt bra. Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Namn har aldrig varit min starka sida, jag har betydligt lättare att komma ihåg siffror och sifferkombinationer. Det händer ofta att jag får bläddra tillbaka för att få grepp om vem en person i en bok jag läser är.
Jag är heller inte bra på att se vilket namn som skulle passa på en viss person man ser. Vissa är ju duktiga på att bedöma att ”det där är en typisk Eva”, ”det där är en typisk James” och så vidare. Oftast stämmer det ju dessvärre inte alls och personen visar sig heta något helt annat.

Men det finns en bokkaraktär, vill inte kalla honom person eftersom det är oklart vad han är, som har ett namn som precis passar honom. Det är Gollum  i Tolkiens Sagan om Ringen-trilogin.
Själva namnet bär med sig en association om hela hans slemmiga, obehagliga karraktär och det räcker med att höra någon säga Gollum så hör jag hans röst inom mig.
Jag har hört hans röst i mitt inre långt innan filmerna kom, men nu hör jag förstås rösten från filmen.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *